Nemate kosu? Pa što onda, nije ju imao ni Yul Brynner

Yul Brynner

Ne, ovo nije članak u kojem ćemo vam prodavati tupe (iako, u SAD-u je to sad u modi:-) ..), niti afričko voće za brži rast tih par dlačica koje su vam ostale na glavi. Ovo je članak u kojem ćemo istaknuti da griva ne čini gentlemana, već isključivo osobnost i stil.

Kralj Mongkut od Sijama

Najpoznatiji “čelavac” sa stilom, mislim da ćete se složiti, bio je Yul Brynner. Švicarskih korjena, rođen u Rusiji, živio je kratko u Francuskoj i Kini, da bi 1940. emigrirao u SAD. Osim što je poznat kao glumac, bio je i fotograf, glazbenik i pisac. Iznimno talentiran, ali i drukčijeg izgleda, dobijao je i karakteristične uloge. Uloga kojom se proslavio, koju je redovito glumio do svoje smrti i po kojoj je najviše ostao zapamćen, ona je u filmu, a kasnije i kazališnoj predstavi, ‘The King and I’, gdje je glumio kralja Mongkuta od Sijama. Glumio je još i Ramzesa, jednog od braće Karamazova, Solomona, Pancha Vilu i još mnoge druge uloge, a na našim prostorima poznat je još i po ulozi Vlade u filmu ‘Bitka na Neretvi’.

Egzotičnost kao osobnost

No, Yul Brynner nije bio samo talentiran glumac. Egzotične životne priče i egzotičnog (za ono vrijeme) izgleda, ovog sampouzdanog i svestranog gentlemana, krasio je i izniman stil. Zahvaljujući upravo toj svojoj osobnosti, Yul Brynner je postao ikona koja će se generacijama pamtiti. Svoju egzotičnost pretvorio je u svoju prednost i na njoj izgradio samopuzdanje, stil i karijeru.

Mislit ćete sigurno kako u šesdesetima nije bilo teško izgledati kao gentleman sa stilom kad je moda bila takva, a još je bio i glumac. Međutim, odjeća, kao i frizura, tek su dvije popratne manifestacije dobrog stila. Stil se gradi na osobnosti, a osobnost dolazi iznutra. Stoga, dragi naši gentlemani, vanjske atribute koristite kako biste istaknuli svoju osobnost. I ne brinite imate li dovoljno kose, brade i mišića, damama je bitnije kako se osjećaju u vašem društvu. A osjećat će se dobro uz vas, samo ako se vi budete osjećali dobro sami sa sobom.

Sviđa li vam se stil kakav je imao Yul Brynner, donosimo nekoliko zanimljivih komada koji bi vam se mogli svidjeti.

Thom Sweeny odijelo. Više pogledajte ovdje.

Yul Brynner

Hugo Boss košulja. Više pogledajte ovdje.

Yul Brynner

Hugo Boss kravata. Više pogledajte ovdje.

Yul Brynner

Lanvin maramica. Više pogledajte ovdje.

Yul Brynner

Hugo Boss cipele. Više pogledajte ovdje.

Yul Brynner