9 gentlemanskih navika kojima osvajaš srce žene

Malo sladunjav naslov. Naravno, kad se radi tema vezana uz osvajanja srca pripadnica ljepšeg spola vjerojatno je pametno da budemo sladunjavi, barem kad smo u njihovom društvu.

Ovo su geste koje su nekad u muško ženskom odnosu bile normalne i kako se to danas kaže defaultne, ali su nekako sa takozvanim hipsterima i masovnim pokretima vezanih uz ravnopravnost spolova pala u zaborav.

Naravno, pravi gentleman pristaša je ravnopravnosti spolova, ali postoji onaj extra mile koji je jednostavno nešto što nas čini pravom gospodom.

Žene su danas znatno pažljivije i izbirljivije po pitanju vezan, pogotovo onih dugoročnih, stoga ovih devet navika je nešto što mora biti urezano uz mozak kao uživanje u najboljim cigarama ili konjaku.

  1. Otvorite i pridržite joj vrata kad negdje ulazite ili izlazite. za Boga miloga znam vidjet muškarčine koji stanu pred vrata i čekaju da one otvore, znam vidjet i one koji ulaze u restoran a nju ostave vani – neka uđe ima ruke. To nije gospodin.
  2. Iznenadite je s cvijećem. Ne samo za Valentinovo, rođendan ili neki prigodni trenutak. Neka budu iznenađenja nasumična. Slučajno prolazite pokraj cvjećarne, kupite cvijet, buketić.
  3. Pomognite joj u oblačenju kaputa. Klasik. Digneš guzicu prije, makneš stolicu, uzmeš konobaru njezin kaput i pomogneš joj da ga obuće. Ne dozvoli konobaru da bude gentleman umjesto tebe.
  4. Budi s njezinoj obitelji. To su vrlo vjerojatno punica i punac. Znam da je teško ponekad, ali pregrizi jezik, uđu u svoj svijet i prebrodi to. Ili jednostavno nađi zajednički jezik s njezinom obitelji. Ako se slažeš s njima, siguran si da ostaješ.
  5. Pazi na nju i čuvaj je. Čuvaj je kad ste u gužvi u gradu. Onako diskretno, da osjeti da uz tebe može biti sigurna. Pazi da ne pokisne na kiši, da joj ne bude hladno. Neka osjeti brigu i neka se uz tebe osjeća sigurno i paženo.
  6. Ponudi joj hranu iz svog tanjura. Da, ponudu joj svoj zalogaj. Stavi nju ispred svog uživanja i najboljem steku. Podijeli i nešto prilično intimno, a to je hranjenje, s njom.
  7. Pokupi je kad idete na izlazak. Ne mislim da se dovezeš autom pred kuću i zatrubiš svoj dolazak. Izađi iz auta, prošeći do ulaznih vrata, uzmi je za ruku u dovedi u auto.
  8. Provodi vrijeme s njom i onim što ona voli raditi. Ponekad je taj dio teži od provođenja vremena s njezinom obitelji. Ali ako je cura na svome kad je u šopingu, idi s njom, zavoli šoping. Gledaj s njom njezine serije, kuhaj s njom njezine omiljene hrane, šeći s njom njezinim šetnicama. Ne traži ništa zauzvrat.
  9. Budi pun poštovanja. Ne samo prema njoj, već prema svima. Pravi gospodin poštuje druge ljude bez obzira na spol, vjeru, rasu, materijalno stanje, godine.

Izvor: 9 Chivalry Habits Of Men That Can Make Any Woman’s Heart Melt