NAJBOLJE NA ZAGREB AUTO SHOWU Predstavljamo vam SentiMental Experiment

I Hrvatska ima ručno rađeni, totalno cool, totalno retro električni bicikl. SentiMental Experiment rezultat je upornog rada jednog odgojitelja (što čitavu priču još više čini cool) i predstavljen je na Zagreb Auto Showu 2018.

Duško Ilijević ručno izrađuje bicikle u stilu starih boardtrack racera iz 1930-ih. Nakon brojnih custom modela s pedalama i benzinskim motorima, svojim je klijentima odlučio ponuditi eksperiment s električnim pogonom.

A ovaj električi bicikl, odnosno moticikl, ukoliko se odlučite za takvu opciju, samo je izgledom totalno retro. Nalik nečemu što se moglo vidjeti na prašnjavim cestama između dva svjetska rata.

“Ovo je eksperiment, vizija, prototip nečega što će se moći proizvoditi u većoj seriji. Ostvaruje brzinu od 25 km/h s blokadom, kada se na njega lijepi Not for road use, ali i dvostruko veću, što Experiment čini pravim motociklom. Za razliku od svih dosadašnjih modela, ovaj nema pedale, ali zadržava glavne smjernice stila, načina izrade i zapravo na najbolji način modernizira dobar povijesni koncept. Prodavat će se s očekivanom cijenom između 30 i 35 tisuća kuna ovisno o dodacima” ispričao je Duško na predstavljanju i s nestrpljenjem dočekao skidanje pokrova s njegovog najnovijeg proizvoda.

Po svemu ostalome, riječ je o suvremenom gradskom prometalu za gospodu i one koji se tako vole osjećati. A vjerujte, na ovome se dobro osjećate.

U stražnjem kotaču smješten je elektromotor namijenjen biciklima snage 500W, odnosno 1 kW u peaku. Baterije su smještene u sredini okvira, na samome dnu, što pridonosi snižavanju težišta i poboljšanju voznih osobina.

Okvir je čelični, od zavarenih cijevi, svjetla su LED, furnirane ispune također su u stilu starih vremena. Iako tako izgleda, na vrhu okvira nije rezervoar, već kutija s ključem koja zapravo služi kao pretinac.

Doseg s jednim punjenjem je čak 50 kilometara, ovisno o režimu vožnje. Baterija se lako skida i vozač je može puniti dok je na poslu. Ima ručku i dizajnirana je kao cool stari kufer.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s predstavljanja SentiMental Experimenta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.