4 razloga zašto bi mogli (morali) obrijati bradu

Prije svega mi u Gentlemanu ne potičemo brijanje brade, ali isto tako podržavamo i sve one koji su se odlučili na brijanje brade, pružamo im utjehu, pružamo im toplu riječ podrške, al isto tako dozvolimo im da s vremena na vrijeme dodirnu naše ponosite i u slobodnom svijetu odrasle brade.

No, nisu svi toliki sretnici, evo nekih razloga zbog kojih bi vaša brada, ako se nađete u toj situaciji, mogla zauvijek reći zbogom druže.

Vaš partner, životni partner ne odobrava bradu

Jedan od glavnih razloga zašto bradonje briju bradu je ulazak u ozbiljnu vezu i zahtjev životnog partnera da to obrije. On ili ona jednostavno ne odobravaju nošenje brade iz raznih razloga. Kod nekih nema ni mogućnosti pronalaženja zajedničkog jezika te se dogodi i ona odlučujuća – ja ili brada?!

Gospodo, ako bi vas netko napustio i ovime zaprijetio samo iz razloga jer imate bradu, onda je svakako na vama odluka da razmislite o napuštanju takve osobe. Danas brada, a što je na redu sutra?

Iako svatko ima pravo raditi sa svojim lice ono što ga je volja, većina će bradonja pokleknuti, obrijati bradu zbog mira u kući i pomalo posramljeno šetati svijetom uz samouvjeravanje da je tako bolje i da su ravnopravno sudjelovali u odluci. Ok, jesu, ona je govorila, on je brijao.

Stoga, bradonje, na vama je da partnerici otvorite oči, da je educirate, da zajedno prolazite vaš razvoj i život kao bradonje, vaša je brada i njezina brada, ako pak uz sebe imate partnera, onda su vam mnoge ideje nametnute same od sebe, kao što je recimo natjecanje u puštanju brade.

Morate je obrijati zbog poslovnih obveza

U 2017. godini u razvijenom i liberalnom svijetu postoje tvrtke, postoje radna mjesta koja u potpunosti zabranjuju nošenje i puštanje brada bilo koje vrste, oblika ili dužine za svakog tko želi zadržati posao, ili se uopće natjecati za radno mjesto.

Nažalost gospodo, tu nema pomoći. Većina je tvrtaka tog tipa u privatnom vlasništvu, s očito prilično nazadnim i konzervativnim vođom na čelu (ili iskompleksiran činjenicom da nikad neće pustiti bradu) i ako vam je doista stalo do tog radnom mjesta oprostite se od vaše brade i brka. UZ suprotnom tražite novo,s slobodnije, bolje radno mjesto koje će vas prihvatiti kakvog jeste i što jeste. Možda je brada vaša inspiracija, zvijezda vodilja i bez nje ste izgubljeni.

Razmišljali ste impulzivno i sad ste požalili

Neka prvi baci kamen onaj koji nije žrtva ovakvih impulzivnih odluka koje su nerijetko potpomognute alkoholom. Popili ste svoje omiljeno piće, natočili i drugu čašicu single malta jer trebate nešto kuraža za započeti dan, a kad vam u svoj toj inspiraciji iz vedra neba uleti savršena ideja da bi mogli malo prije svega skratiti ovu vašu bradu, napraviti neku promjenu, osvježiti se.

Nemojte. Nemojte to raditi. Neka viski izađe iz sustava, strpite se sat dva i onda razmislite da li je trimanje, ili čak brijanje doista potrebno.

Učinite li to, već pri samom kraju brijanja, pri samom kraju sprovođenja ovog impulzivnog poteza požalit ćete i pustiti suzu. Učinio sam to. Više puta. Rezultat je uvijek isti.

Obrijali ste se u humanitarne svrhe

Dobro djelo je dobro djelo, a tu je još i dodatna hrabrost što ste se obrijali do kraja u ime tog dobrog dijela. Svaka čast. Diljem se zemlje održavaju razna natjecanja u puštanju i uzgajanju brade, ali isto tako i brijanja u humanitarne svrhe. Mnogim bradonjama ovo je prilično hrabar potez. Znamo, narasti će nova, ali ipak.

Osobno ne bih je obrijao niti iz humanitarnog razloga, ali zato imam načina da se moje utjecaj u nekoj akciji osjeti bolje od samog brijanja brade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.