9 najčešćih grooming grešaka koje rade muškarci na dnevnoj bazi

Bez obzira koje je godišnje doba, vaša je dužnost kao uglednog i urednog gospodina da se brinete o sebi i o svom stilu. Mnogi muškarci imaju tendencija da ulažu premalo vremena na vlastito uređivanje, što vrlo često rezultira neurednim i zapuštenim izgledom.

Gospodo, potrebno vam je svega par minuta dnevno za održavanje urednog, modernog i zadovoljnog stila.

A u tih par minuta dnevnog groominga pokušajte izbjegavati ili barem biti svjesni ovih devet čestih grešaka.

Greška broj 1: Ne hidratizirate, ne njegujete kožu

Naravno vi ste muškarčina i vama ne trebaju kremice i razni preparati za hidrataciju kožu. Možda vam, u vašim glavama, i ne trebaju, no rezultat je suha, ispucala i prilično naborana koža, ali nema veze vi ste i dalje prava muškarčina kože poput šmirgl papira. Taj pravi muškarac mora imati na umu da svojoj dami pruža prilično nezaboravno iskustvo, a i da ne govorimo da izgleda prilično strašno, izbliza. Stoga, bez daljnjih macho spika, kremu u ruke i hidratizirajte kožu. Radite to navečer kada vas nitko iz muškog čopora neće vidjeti.

Greška broj 2: Dlakavi vrat

Ulažete puno vremena u kosu da bude uredna i sređena, svaki dan se brijete ili sređujete bradu da opet bude uredna i sređena. Idete u krajnost pa čak i depilirate obrve, ali vrlo često zaboravljate na stražnji dio vrata. Zašto se ne brinete o vratu i dlakama na vratu kao što se brinete o bradi ili kosi ili obrvama? Odgovor je jednostavan – nije vam u svakodnevnom vidokrugu. Što ne vidiš. ne znaš, je l’ tako? Samo je problem što drugi vide. Zamolite dragu da vam sredi taj dlakavi vrat. Što prije.

Greška broj 3: Iznimno dlakava leđa

Mišljenja su dvojaka. Jedno je da ostavite svoje muške vrline onakvima kakve jesu, a s druge strane te muške vrline, onakve kakve jesu, mogu vrlo lako prijeći granicu. Dlake na leđima su prihvatljive, ne vidite ih, ne vide ih drugi jer ne hodate goli po svijetu, a vaša draga ionako ih je prihvatila. No, onda stigne ljeto i treba skinuti majicu. Kad reakcije okoline budu čudne, vrijeme je da zamolite dragu da sredi tu nekontroliranu vrlinu.

Greška broj 4: Previše proizvoda u kosi

Ako teško kontrolirate kosu i prilično je svojeglava onda nemojte trošiti jednu cijelu bočicu gela na dnevnoj bazi, a kako bi vaša kosa izgledala onako kako želite. Rješenje je da posjetite frizera i neka skrati kosu do nivoa kojeg možete kontrolirati. Svrha svih tih proizvoda je da vam pomognu u oblikovanju kose, frizure, ali isto tako ona mora ostavljati prirodan dojam, a ne da bude onaj svijetli, masni i neprobojan štit preko kojeg vaša koža jedva diše.

Greška broj 5. Ne pijete dovoljno vode

Za one koji ne znaju, najveći organ u našem tijelu je koža. A koža je prvenstveno sačinjenja od vode i još nekih sitnica. Da bi je održavali zdravom i normalnom prije svega, potrebna joj je stalno obnavljanje. Stoga ako ne pijete dovoljno vode, ne samo da štetite cijelom organizmu, već i vaša koža postaje suha, nezdrava, naborana, a to nitko ne želi. Jednostavni pijte dovoljno vode, jedite povrće i voće koji imaju puno vode u sebi i sve će biti više nego super.

Greška broj 6: Depilacija obrva

U ime svih muškaraca, svog dostojanstva na ovom planetu molim vas ne radite to. Ako i imate bujnije obrve ili prihvatite taj stil ili koristite trimmer i škare. Ako ste redovito kod brice zamolite ga da vam usput i skrati obrve, ako je potrebno. Nemojte si depilacijom oblikovati idealne obrve, jer idealne su upravo one koje imate.

Greška broj 7: Divlje dlake u nosu i ušima

Da, to je doista neoprostivo. I ružno. Bujne obrve mogu biti dio stila, ali bujne dlake u nosu i ušima nikako. Isto tako nije da ih ne vidite kad se brijete ili sređujete frizuru. Stoga škare u ruke ili onaj famozni trimer dlaka za nos u ruke i riješite se toga. Sad. Osim ako imate 99 godina i doista vam je svejedno, onda može to proći.

Greška broj 8: Obrva

Ne dvije, jedna. Ako i mislite da je to u redu i da može proći kao dio stila, onda ste u krivu. Doista, nema potrebe zadržavati one dlake između obrva zbog koje ispadate svojevrsni Kiklop. Rješenje je jednostavno. Uzmite britvicu i rješavajte se postepeno tih dlaka dok sami ne uočite da vam je priroda omogućila dvije obrve.

Greška broj 9: Ista frizura

Razumijemo sve one koji drže do stila i ne mijenjaju ga jer im je tako ugodno i zadovoljni su. No, ako s četrdeset održavate istu frizuru koju ste održavali tek ulaskom u pubertet onda je vrijeme da posjetite u najmanju ruku frizera ili stilista koji će vam dati prijedlog s obzirom na količinu ostale kose i godine u kojim se nalazite. Postoje frizure koje će vas pomladiti, koje će vam skinuti par godina, ali to nisu nikako one iste koje ste nosili s 14. godina. A ne mislite da je i vrijeme za promjene?