KROV JAPANA Cesta kroz 17 metara dubok snijeg otvorena za turiste

Japanska cesta Tateyama Kurobe Alpine, jedna od najveličanstvenijih planinskih cesta na svijetu, opet je otvorena za posjetitelje.

Cesta se proteže se kroz prefekture Toyama i Nagano, sjeverno od Tokija, u dužini od 90 kilometara i nazivaju je “Krov Japana”. Putovanje nudi nevjerojatne panorame s 3.015 metara visoke planine Tateyama i više nižih vrhova.

Ipak, najveća atrakcija je snježni tunel kroz takozvanu Veliku snježnu dolinu. Riječ se o prolazu kroz zidove snijega visoke i do 17 metara, a rezultat je višemjesečnog napornog rada vozača ralica.

Šetnja traje oko 50 minuta, a cesta ostaje otvorena do 22. lipnja kada dolazi toplije vrijeme i snijeg će se otopiti. Tijekom travnja i svibnja ovim pravcem dnevno prolazi više od 5.000 posjetitelja.

Vožnja cijelom rutom Tateyama Kurobe može potrajati i do šest sati, a posjetitelji mogu i prenoćiti u planinama. Privatnim automobila je zabranjen pristup i mogu se koristiti samo sredstva javnog prijevoza, među kojima su i tunelski autobus i najduža japanska žičara.

Ovaj prostor nudi i treking rutu, nepregledne šume cedra i bukve, vulkanske kratere i najstariju planinsku kolibu u Japanu.

Najvatreniji alpinisti mogu se pokušati popeti na vrh Tateyama, s kojeg se može vidjeti sve do svete planine Fuji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.