BrewDog uskoro otvara najsretnije mjesto na svijetu

Možda nije najsretnije mjesto na svijetu baš za svakoga, ali ne postoji na ovom planetu craft beer snob, po naški zanatski snob, pa i umjereni znalac ovog pivskog pokreta, koji se neće složiti s naslovom. Uglavnom mjesto je to, točnije hotel koji u svakoj sobi ima, između ostalog, pivo na tab, za one manje upućene, točeno pivo.

Ok, još uvijek to mjesto ne postoji, ali postoje službeni planovi poznate škotske zanatske pivovare BrewDog koja je odlučila otvoriti upravo takav pivski hotel u neoprostivo dalekom Columbusu u Ohiu.

Hotel će se zvati “The DogHouse” te će u njega i pivovaru u sklopu kompleksa biti uloženo preko 6 milijuna funti. Glavne preokupacije gosta za vrijeme boravka u hotelu bit će edukacija o zanatskom pivu, uživanje u pivu uz doručak, spa tretmani bazirani na pivu, pivski frižider ispod tuša te vruće kupke ispunjene Punk IPA pivom.

Moram priznat da sam doživio slično hotelsko iskustvo u jednom hotelu s 5 zvjezdica blizu Tunisa i to nakon prvog dana all inclusive dvotjednog tretmana kada sam shvatio da je svo točeno pivo, sva klopa, sva ostala pića u neograničenim količinama i besplatna, a čak nisam morao ni izlaziti iz bazena koji je svega 15-ak metara od klimatizirane sobe.

Uglavnom BrewDog je pokrenuo i Indiegogo kampanju s kojom će prikupiti također manji dio sredstava za pokretanje ovog hotela, tako da i vi možete biti dio podupiratelja prvog pivskog hotela na svijetu. Što znači, ako se na vrijeme uključite u podupiranje ovog projekta vrlo lako možete uloviti mogućnost besplatnog smještaja za dvije osobe, izlet kroz pivovaru i cijeli proces kuhanja piva te sami hotel ili pak samo vaše ime na bačvama piva.

Za vrijeme pisanja ovog članka kampanja je postigla već 116% traženog iznosa, što svakako znači da će projekt zaživjeti, a ako će sve teći po planu hotel i pivovara mogli bi otvoriti vrata već krajem sljedeće godine.