Imate li vodootporne cipele za kišnu zimu?

vodootporne cipele

Kalendarski zima je pred vratima, ali ove godine zube baš i nema. Barem zasad. Toplo i kišno vrijeme donosi nedoumice. Za čizme je pretoplo, za cipele premokro, a tenisice nisu prikladne. Što onda obuti? Ključna je riječ stoga waterproof, odnosno vodootporno.

Trebale bi vam zapravo vodootporne cipele, ali da ne izgledaju kao “radne”. Čini se kao mission impossible, no, evo nekoliko ideja kako zadovoljiti i formu, i vremenske prilike.

Vodootporne cipele u elegantnoj izvedbi

vodootporne cipele

Posebno O’Keefevo izdanje – ‘Bristol’, i naš favorit, izrađeno je od talijanske tamnosmeđe kože i džona koji potpisuje Goodyear (garantiraju da nisu skliske). Tradicionalno, naglašeni su detalji poput mesinganih kopči i zvršne obrade na kapici cipela. Kupiti ih možete ovdje.

O’Keefe još jednog “konja” za utrku ima. Tu su i vodootporne cipele u crnoj verziji, imenom ‘Felix’. Sretnim će vas učiniti ručna izrada i posebna završna obrada kože čime je postignut dojam zrnatosti. Kupiti ih možete ovdje.

U tvrtki Tricker’s, osnovanoj čak 1829. godine, definitivno znaju što je kvaliteta izrade. Siguran izbor za kišne dane bit će i njihov model ‘Woodstock’, a zbog posebne tabanice garantiraju udobnost prilikom cjelodnevnog nošenja. Kupiti ih možete ovdje.

Gležnjače koje možete kombinirati i uz odijelo

vodootporne cipele

Gležnjače, najčešći oblik vodootporne cipele, također su dobro rješenje, a lako ćete ih kombinirati i uz ležeran stil.  ‘Standard’ gležnjače, branda Common Project’s, klasičnog vojnog dizajna, izrađene su od glatke kože što im daje elegantniji izgled nego što smo to kod gležnjača navikli. Kupiti ih možete ovdje.

Officine Creative, naziv branda, najbolje opisuje njegovu misiju. Uredska cipela ne mora nužno biti standardna i dosadna. Model ‘Anatomia’ izrađene su od mekane kože, polirane do visokog sjaja. Lagano se obuvaju pomoću pantentnog zatvarača, a pristaju uz svaku kombinaciju. Kupiti ih možete ovdje.

Model ‘Drummond’, branda Paul Smith, čokoladno-smeđe boje, savršen su izbor za kombinacije visokog stila. Izrađene su od glatke kože, a iznenadit će vas džon plave boje. Kupiti ih možete ovdje.