Gospodo, sedam jestivih afrodizijaka za izgledniji hopa cupa

Evo ideje s čime možete malo začiniti nadolazeće Valentinovo, odnosno dan zaljubljenih. Eh, sad nije da je to neki poseban dan za gospodu, ponajviše onu zaljubljenu, jer ipak pravi gospodin Valentinovo sa svojom damom slavi svaki dan te mu ne treba poseban dan u godini da bi joj iskazao ljubav, povjerenje, privrženost i požudu.

Ali svejedno bruji se polako diljem interneta pa ćemo i mi malo zabrujiti o recimo sedam, što je sasvim lijepa fina seksi brojka, jestivih afrodizijaka u kojima možete uživati na taj dan zaljubljenih.

Banana

Ne čudite se. Banana je oduvijek, ponajviše kod muškaraca, asocirala razne erotske misli ponajviše kad bi se ogulila i polako jela, u komadu. Nije da svojim izgledom ne liči na – falus. Slično se događa u kod grickanja šparoge ili mrkve. Uglavnom banana je prepuna kalija i vitamina B koji pak su, kako se govori, bitni za proizvodnju hormona seksa.

 

Kofein

Iako je mnogima od nas kava i čaj idealno jutarnje sredstvo mentalne stimulacije i razbuđivanja, oni isto tako mogu stimulirati i neke druge dijelove tijela. Ponajviše kava. Nedavno istraživanje Sveučilišta teksaškog znanstvenog centra u Houstonu otkrilo ja da kod muškaraca koji unesu kofeina kroz dvije do tri šalice kave dnevno imaju manji rizik od nastanka erektilnih disfunkcija. Kofein opušta arterije i mišiće što pak povećava protok krvi u taj bitni dio naše anatomije.

 

Čili papričice

Njima doslovno možete kreirati vruću situaciju za stolom koja se pak kasnije može preseliti i u krevet, tako barem tvrdi nutricionistica Gwen Weiss-Numeroff. Ljute papričice sadrže capsaicin koji će vam osim okrijepe usnica i jezika povećati otkucaje srca te oponašajući ono što tijelo doživljava za vrijeme tjelesnih aktivnosti. Čili papričice također potiču proizvodnju endorfina što pak dovodi do svojevrsnog stanja prirodne ugode, nazovimo čak lagane drogiranosti. Naravno pritom ne mislimo da svako od vas dvoje pojede po jednu Carolina reaper ili Bhut jolokiju.

 

Čokolada

Osim što je uživanje u čokoladi nekima svojevrsni gastronomski seks, kakao ima i pregršt benefita za naše zdravlje, a jedan od njih je i povećanje želje za malo hopa cupa. Bez obzira u kojem je obliku unosili u naš organizam, a glavno da je kroz usta pa u želudac, kakao će potaknuti proizvodnju feniletilamina i serotonina što pak će rezultirati laganim osjećajem požude i promjenom raspoloženja.

 

Kamenice

Godinama su kamenice slovile kao prirodni afrodizijak i to zbog velike koncentracije cinka. Naime, sperma ima također velike količine cinka. 2009. pak su godine američki i talijanski znanstvenici otkrili dvije rijetke aminokiseline u kamenicama i to D-asparaginske kiseline i N-metil-D-aspartat koje su zaslužne za povećane hormona seksa.

 

Nar

Još od davnih vremena nar je bio simbol plodnosti, a znanost je kasnije dokazala da zbog konzumacije nara možete biti sretniji i veseliji. Istraživanje pak sprovedeni na Sveučilištu kraljice Margarete u Edinburgu pokazalo je da je kod muškaraca i žena koji su konzumirali sok od nara bila povećana količina hormona seksa testosterona.

 

Lubenica

Kad jedemo sočnu, crvenu zrelu lubenicu onda navodno doživljavamo efekt sličan onome kao da smo uzeli Viagru. Razlog tome je aminokiselina zvana citrulin za koju se kaže da opušta i proširuje žile baš na način kao što to radi Viagra te ostali lijekovi za liječenje erektilne disfunkcije. Prema riječima Bhimu Patila s A&M sveučilišta u Teksasu tijelo citrulin pretvara u arginin koji pak je prethodnik dušikovog oksida poznatog za proširenje krvnih žila.