THE ARCHEOLOGIST Gin obogaćen Harley Davidsonom

Uwe Ehinger putuje svijetom i traži stare dijelove Harley Davidsona. Razlog njegovog putovanja i traženja nije kreiranje neke Frankenstein inačice motora već priprema i posebnih i limitiranih serija pića gina. Naime Uwe pomno odabrane dijelove Harley Davidson motora sprema u flaše te ih zalijeva ovim pićem.

Pitate se zašto? Odgovor je jednostavan – jer izgleda fantastično. Vjerujem da ne postoji ni jedan zaljubljenik u dva kotača koji ne bi poželio upravo ovim pićem uljepšati svoj habitat.

Gin k’o gin, ne mijenja okus jer svaki dio koji ulazi u piće bude posebno premazan i zaštićen kako ne bi utjecao na okus i sastav pića.

Trenutno su proizvedene samo tri serije, konkretno tri flaše, i to Flathead iz 1939. godine zatim Knucklehead iz 1947. godine te Panhead iz 1962. godine. Godina označava iz koje je godine korišteni dio motora. Serija pića je upravo zbog ovog i dobila naziv Archeologist.

Dakle svaka flaša osim autentičnog dijela Harley Davidson motora dolazi i s letkom, odnosno pričom kako je Uwe došao do tog dijela.

Iako je svaka flaša gina jedinstvena, cijena od 900 eura ni nije toliko velika. Problem pak je u tome što zbog iznimno malih i ograničenih serija (čak nisu ni serije već pojedinačna punjenja) nabavka jedne flaše može biti prilično dugotrajna.

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.