GOSPODIN S PLETIVOM Prije svakog putovanja isplete vestu znamenitosti ispred koje se želi slikati

Sam Barsky zaljubio se u pletenje kad je imao 24 godine. To je bilo savršeni hobi koji ga je zaokupio nakon što je zbog zdravstvenih problema bio prisiljen napustiti školu za medicinske sestre. Nakon 15 godina prakse može se reći da je postao je pravi velemajstor pletenja.

Barsky, koji se naziva umjetničkim pletačem, razinu svojih tematskih džepmera digao je stvarno nebu pod oblake: ispleo je po jedan za svaku znamenitost koju je htio posjetiti, a zatim ga nosio kad je otišao posjetiti… tu znamenitost.

Dovraga, Sam Barsky poželi negdje ići – Sam Barsky najprije isplete vestu! I onda je povede na putovanje.

Mora mu se priznati da je snimio neke strašne fotke.

Jedinstvenim uzorcima Barsky se odao kada je počeo plesti svoju treću vestu. U glavi je imao viziju savršenog džempera koji bi trebao imati neki prizor iz prirode, ali nije mogao pronaći gotovi uzorak koji bi se slagao s njegovom idejom.

“Nakon dvije jednobojne veste, ispleo sam jednu s motivom karte svijeta”, kaže.

“Gledao sam šablone i uzorke kako bih odlučio što i kako dalje, i nijedan mi se nije sviđao. Imao sam viziju džempera sa slikom prirode na njemu i samo sam pomislio da bih mogao pokušati isplesti takvu vestu bez uzorka. Bacio sam se na posao i, iako nije najveća umjetnina, to je bio uspjeh”, kaže.

“Sljedeći je ispao još bolji. Do sada sam ih napravio gotovo 90”, ističe ponosno.

Njegove dogodovštine možete pratiti na Facebooku, gdje, osim u fotografijama s njegovih putovanja, možete uživati i u seriji poučnih videa kojima će vas uvesti u umjetnost pletenja i detaljno provesti kroz proces nastanka tematskih vesta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.