TRANSRODNA DUPLERICA Playboy je opet uspio uskovitlati prašinu

Foto: Playboy/Robert Kraychik
Dosljedno vjerni svojoj misiji koja oduvijek vodi prema 'prihvaćanju promjena stavova o seksu', odnosno, koja oduvijek diže živac konzervativnoj Americi, po prvi put u svojoj 64-godišnjoj povijesti magazin Playboy predstavlja transrodnu Djevojku mjeseca.

Ines Rau je 26-godišnji francuski top-model i krasi duplericu prvog broja magazina koji je izašao nakon smrti osnivača Hugha Hefnera. Iako je Rau izabrana za duplericu puno prije Hefnerove smrti, iz tvrtke kažu da je upravo sada prava prilika za naglašavanje pravog duha magazina.

Ovo je zaista trenutak da malo zastanemo i kažemo da toliko toga što je brand u ranim godinama predstavljao još uvijek čvrsto stoji u našoj kulturi, izjavio je za New York Times novi šef balade Cooper Hefner.

Gospođa Rau, koja se, osim na revijama najpoznatijih modnih kreatora, pojavila i u američkom i talijanskom Vogueu, kaže da je počašćena izborom i da je “plakala od sreće”.

>> ODLAZAK LEGENDE Kad je Hugh Hefner pokrenuo ‘Playboy’ umrla je stara Amerika

Sama najava izazvala je široki raspon reakcija čitatelja i javnosti u cjelini. Na stranicama društvenih medija magazina neki komentatori hvale odluku, dok su drugi “iznenadjeni i uvredjeni”.

Želim službeno čestitati Playboyu na ​​političkoj korektnosti. Neću obnoviti pretplatu za ovo, napisao je jedan nezadovoljni čitatelj.

Foto: Playboy/Robert Kraychik

Kritike dolaze i iz prilično neočekivanih smjerova pa je odluku novog vodstva Playboya kritizirala i Jenna Jameson, bivša pornoglumica i žena koju je Playboy rado objavljivao dok je bila na vrhuncu slave.

“Mislim da je ovo jadni pokušaj Playboya da ostane relevantan. To je glupo rješenje koje će otjerati potrošačku bazu”, nastavlja Jameson.

No, to ništa ne mijenja na stvari jer Hefner stoji čvrsto iza svoje odluke, rekavši da je časopis predan progresivnoj jednakosti i seksualnosti. “Donio sam odluku jer je to bila prava odluka, bez obzira na negativne komentare”, rekao je.

Na optužbe koje su neki čitatelji iznijeli – da Hugh Hefner to ne bi odobrio – iz časopisa su pojasnili da je broj za studeni otišao u tisak dva mjeseca prije njegove smrti.

>> 10 NAJSKUPLJIH PLAYBOYA Sakupljači za ova izdanja daju desetke tisuća dolara

A prije nikome nije smetalo…

Premda je Ines Rau prva transrodna duplerica, ovo nije prvi put da se u magazinu pojavljuje transrodna Djevojka mjeseca. Godine 1981. engleski transrodni model Caroline ‘Tula’ Cossey pojavila se na fotografiji za najavi filma o Jamesu Bondu Samo za tvoje oči. A samostalni editorijal je imala 1991. godine.

I sama Rau se već pojavila u Playboyu 2014. godine, doduše ne na duplerici.

Cooper Hefner kaže da je iznenađen što oni koji se protive odluci uopće ne poznaju ciljeve koje si je njegov pokojni otac zadao prije objavljivanja prvog broja Playboya.

Hugh Hefner htio je pomaknuti društvene granice seksualnih normi. Htio je razgovarati o seksu koji je zdrav i izvaditi ga iz ormara, podsjeća Cooper Hefner.

Na pitanje o svom iskustvu poziranja za magazin, Rau govori o promjenama u kulturološkom prihvaćanju transrodnih ljudi.

>> GENIJALNO Gospodo, nema više homo ili hetero u seksualnosti, sve je negdje između

“Golotinja mi puno znači, jer sam prolazila kroz tranziciju da dođem do mjesta gdje sam željela biti. Bez ikakvog pretjerivanja, golotinja je proslava ljudskog bića. Nije tu riječ o seksualnosti, već o ljepoti ljudskog tijela, bilo muškog ili ženskog. Ne možete lagati”, kaže.

“Samo sam mislila na tog malog usamljenog dječaka u getu, u sjeni vlastite sobe. A sada sam u Los Angelesu i izgledam prekrasno na snimanju za Playboy, osjećala sam se fantastično”, priznala je.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.