ELEKTRIČNI LAMBORGHINI Brutalni Terzo Millennio je budućnost Razjarenog bika

Lamborghini uvijek povezujemo s rikom moćnih V12 motora i beskompromisnim stylingom, no tvrtka je predstavila planove za punu tišu budućnost, koje je razvila u suradnji s MIT-om. Styling je i dalje vrhunski.

Suradnja između tvrtke Automobili Lamborghini i MIT-a – Massachusetts Institute of Technology – započela je prije godinu dana, “kako bi istražili budućnosti sportskih automobila”.

Konceptni Terzo Millennio zamišljen je tako da uključuje revolucionarne sustave za pohranu energije, inovativne materijale, veličanstveni pogon i dizajn koji oduzima dah.

Lamborghini

Koncept “Lamborghinija trećeg milenija” napravljen je da bi ilustrirao kako Lamborghini može zadržati svoje tradicionalne osobine emocija i performansi u budućnosti, kada će kupci tražiti pogon na struju, a ne unutarnje sagorijevanje.

“Suradnja MIT-a s našim odjelom za istraživanje i razvoj izuzetna je prilika da učinimo ono u čemu je Lamborghini oduvijek bio vrlo dobar: ispisivanju pravila o super sportskim automobilima”, primijetio je izvršni direktor Stefano Domenicali. “Potiče nas prihvaćanje da ono što je danas nemoguće izraditi sutra već stvarnost: Lamborghini uvijek mora stvarati snove sljedeće generacije”.

Lamborghini

Dosljedan sebi, Lamborghini ne prati krdo kada je riječ o električnoj energiji. Dakle, umjesto da koriste litij-ionske baterije, Razjareni bik zadužio je znanstvenike s MIT-a da poboljšaju gustoću superkondenzatora kako bi mogli poslužiti kao izvor energije za Terzo Millennio.

Superkondenzatori imaju prednost brzog punjenja i pražnjenja, što je kritično kada se automobil pokreće i zaustavlja brzo kao Lamborghini. Osim toga, ne stare s ciklusima punjenja kao baterije, tako da doseg neće rapidno padati u roku od nekoliko godina.

Lamborghini

Terzo Millennio prenosi snagu na cestu kroz četiri elektromotora smještenih u kotačima, oslobađajući šasiju bilo kakve potrebe da drži pogonski sklop. To dizajnerima i stilistima daje veću slobodu i osigurava poboljšani aerodinamički potencijal.

Za to inovativnu i izuzetno laganu karoseriju znanstvenici iz MIT-a razvili su samoobnavljajuće ugljično vlakno, čiji su mikrokanali ispunjeni “kemikalijama za obnovu”, koje popravljaju mikroskopske pukotine u materijalu čim se pojave.

To znači da se ugljična vlakna mogu koristiti u dijelovima s visokim razinama trošenja materijala, koji bi inače trebali biti izrađeni od teških metalnih materijala.

Lamborghini

Terzo Millennio je Lamborghinijeva najava da će čak i u budućnosti s električnim automobilima na zidovima dječjih soba i dalje postojati mjesto za egzotične strojeve iz snova.

https://youtu.be/hwNuUbSD3SI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.