NAJPAMETNIJI PAMETNI SAT Garmin Fenix Chronos

NAJPAMETNIJI PAMETNI SAT Garmin Fenix Chronos

Ukratko, Garmin Fenix Chronos je prilično pametan sat za avanturiste, ali i one koji se žele tako osjećati. LED ekran sa stalnim pozadinskim osvjetljenjem, kompas, visinomjer, kompleksni i izdašni alati za praćenje trčanja i fizičkih aktivnosti, prenositelj obavijesti iz vašeg pametnog telefona, GPS sustav. Naravno i klasični sat za prikaz vremena. Zašto je među pametnijima, ako ne i najpametniji? Zato jer zna manipulirati energijom te mu punjenje traje i do jednog tjedna.

Dimenzije kućišta su prilično standardne, promjera 49 milimetara i debljine 12 milimetara. Dolazi u opciji s narukvicom od titana ili nehrđajućega čelika ili kožnim remenom.

Baterija odnosno punjenje baterije je nešto čime se ovaj sat može pohvaliti. Sat ima tri modusa rada UltraTrac u kojem baterija izdrži do 25 sati, zatim GPS trening mod, baterija drži do 13 sati, te Watch mod (sat) gdje jedno punjenje baterije drži i do tjedan dana. 

Dimenzije LED ekrana su 30.4 x 30.4 milimetara te dolazi u rezoluciji od 218 x 218 piksela. Prikaz je u boji, a ima mogućnost  i prikaza u negativu za noćne avanture. Vodo otpornost sata je deklarirana na 10 atmosfera što je do 100 metara dubine.

Uređaj dolazi sa 32 megabajta ugrađene memorije, gdje je za korisnika iskoristivo 23 megabajta. 

Što pak se samog mjerenja vremena tiče na raspolaganju vam je prikaz vremena u 12h i 24h formatu, kalendar, dnevni alarm, štoperica te obavijesti o izlascima i zalascima sunca. 

Garmin Fenix Chronos još ima mogućnost brojanja koraka, kalendar lova i ribolova, monitor spavanja, brojanja otkucaja srca, brojanja potrošenih kalorija, mjerenje jačine udarca pri golfu, mjerenje dinamike trčanja i još mnogo toga. Više specifikacija kao i nabavku ovog sata po cijeni od 1 500 dolara može pronaći na službenim stranicama.