ATLAS LJEPOTE: Sve lijepe žene svijeta na jednom mjestu

Lijepe žene prolaze kroz grad, baš sve i jedan grad na ovome svijetu, a fotografira ih hrabra Mihaela Noroc. Pogledajte gotovo sve lijepe žene svijeta u Atlasu ljepote.

Fotografkinja Mihaela Noroc 2013. godine dala je otkaz u Rumunjskoj, da bi s ruksakom na leđima obišla gotovo cijeli svijet fotografirajući ni manje, ni više nego lijepe žene. Od tada je posjetila sve kontinente, osim Antarktike, ukupno preko pedeset različitih zemalja. Fotografirala je stotine žena u sklopu projekta Atlas ljepote. I još uvijek nije gotova.

lijepe žene

Copyright by Mihaela Noroc, Facebook – Indija

Zašto baš lijepe žene diljem svijeta?

Mihaelina ideja je dokumentirati ljepotu i raznolikost našeg planeta, pokazati da je ljepota svuda i za to nije mogla naći bolji primjer nego lijepe žene u njihovom prirodnom okruženju. “Više nego ikad, mislim da naš svijet treba Atlas ljepote, da pokaže da je različitost nešto lijepo, a ne razlog za sukob” Mihaela je objasnila Tech Insider. “Nadam se da će portreti iz Atlasa ljepote potaknuti na razmišljanje mnoge diljem svijeta koji žive u zabludi.”

lijepe žene

Copyright by Mihaela Noroc, Facebook – Južnoafrička republika

Promjena percepcije kao zadatak

Hrabra Mihaela je prije tri godine uzela ruksak, kameru i svu ušteđevinu koju je do tada uspjela skupiti, napustila je dosadan posao i krenula promijeniti svoj život. Od smrzavanja na tibetanskoj visoravni u blizini Himalaja, do sparnih tropa Južne Amerike, ponekad je imala tek tridesetak sekundi da fotografijom zabilježi ljepotu žene, ali i kulturu i podneblje u kojem živi. Znanje pet jezika joj je pomoglo na putu, no često se oslanjala na prevoditelje ili na jezik “ruku i nogu”. U nekim zemljama puštali su je u svoje domove, u nekima je trebala biti puno opreznija. No, idejom i hrabrošću nije promijenila samo svoj život, već (nadamo se) i ljudsku percepciju ljepote. 

lijepe žene

Copyright by Mihaela Noroc, Facebook – Francuska

Projekt Atlas ljepote se nastavlja

Mihaela ide dalje i iako je kampanja na Indiegogo završila, svejedno bi joj dobro došla pomoć. Njen plan je nastaviti putovanje i obići još više različitih mjesta u potrazi za raznolikošću i ljepotom našeg planeta. Sudjelovati u kampanji možete ovdje, a galeriju slika možete pogledati na Mihaelinoj stranici Atlas ljepote, te na njenom Facebook profilu. Uživajte!

lijepe žene

Copyright by Mihaela Noroc, Facebook – Indija

lijepe žene

Copyright by Mihaela Noroc, Facebook – Indija

lijepe žene

Copyright by Mihaela Noroc, Facebook – Grčka

lijepe žene

Copyright by Mihaela Noroc, Facebook – Etiopija

Lijepe_zene5

Copyright by Mihaela Noroc, Facebook – Indija