Uživanje u finoj glazbi, dobrom društvu ali na jedan specifičan način

Video Bayloon nastao je u okviru prvog silent koncerta u Hrvatskoj i regiji održanog u lipnju 2015. godine. Varaždinci i gosti, njih tristotinjak, su imali priliku posjetiti izvanredan, za Varaždin i ove krajeve netipičan koncert.

Vjerujem da ste u svojoj koncertnoj karijeri rijetko, pa skoro nikad bilo gost jednog neobičnog koncerta – silent koncerta.  Riječ je jednoj, nazovimo je uvjetno – dnevnosobnoj atmosferi uživanja u dobroj glazbi. Samo što ovdje ne uživate u digitalnoj reprodukciji u toplini svoga doma, već i društvu, a opet sami i to živom performansu ponajboljih glazbenika u okolici.

Ovo što ste odslušali je skladbica Bayloon u izvedbi nuSynergetic Orchestra & Elvis Stanića.

Evo što kažu idejni začetnici ovog projekta:

Video Bayloon nastao je u okviru prvog silent koncerta u Hrvatskoj i regiji održanog u lipnju 2015. godine. Varaždinci i gosti, njih tristotinjak, su imali priliku posjetiti izvanredan, za Varaždin i ove krajeve netipičan koncert. Događaj je bio smješten u jednu od starih hala Varteksove tvornice, gdje su vrhunski glazbenici nuSynergetic Orchestra i Elvis Stanić oživjeli svojim eksperimentalnim skladbama taj dugo nekorišten prostor. Nekadašnja tkaonica postala je na trenutak ugodan dnevni boravak u kojem je jednostavna scenografija, formirana starim kutijama, otkrila ljepotu same hale te povezala glazbenike i publiku u jednu energičnu cjelinu. To je bio eksperiment. Bila je to i demonstracija snage skupine ljudi, entuzijasta, volontera, ljudi različitih vještina i iskustava, ljudi iz različitih područja ekspertize.

Iza samog projekta i koncerta stoji višegodišnji rad na osmišljavanju i planiranju, kao i intenzivne višemjesečne pripreme u realizaciji samog koncerta, i sve to predstavlja uvod u sve što nam ovaj projekt donosi.

Više informacija o ovom svježem projektu potražite na službenim i Facebook stranicama nuSynergic Orchestra.

Još od Gentleman.hr

Kava je prije nego je postala popularni napitak konzumirana kao hrana

Stari su pastiri iz Afrike kavu fermentirali te bi dobivenu smjesu pomiješali...
Pročitajte više o priči