URBANI OPSTANAK Pobijedite glad u netaknutoj prirodi uz pomoć male džepne pećnice

Izlazak u prirodu može biti prekrasan. Toliko prekrasan da je ponekad i bolan. Pritom ne mislimo na popodnevno šetnju kvartovskim parkićem s vašim maltezerom kojeg ujedno vodite na pišanje i kakanje te ga više od pola puta nosite u torbici da ne uprlja noge te da ga ne pikaju kamenčići. Govorimo o prirodi u kojoj dijelite obrok s medvjedom, prirodi u kojoj vam je život u permanentnoj opasnosti što zbog divljih zvijeri, što zbog situacije da nikako niste u stanju skuhati jutarnju kavu vašoj boljoj polovici, koja ionako nije presretna nakon prve noći provedene u šatoru. 

Readyman Pocket Survival Stove, što u slobodnom govoru možemo prevesti džepna pećnica preživljavanje, u svojoj suštini upravo to i je. Naime radi se o četiri pločice od nehrđajućega čelika s raznim malim oruđem, odnosno priborom za jelo koje u pet sekundi možete sklopiti u malu pećnicu.

Nije to ona prava pećnica koje viđamo doma, ni njezina minijaturna izvedba, već se radi o očuvanju i usmjeravanju toplinske energije koja se pri običnoj logorskoj vatrici rasipa na sve strane. 

Ploćice su dimenzija 11.5 x 6.5 centimetara te njihovim sklapanjem dobivamo jedinstvenu mogućnost maksimalnog iskorištavanje minijaturne logorske vatrice za recimo kuhanje šalice kave ili juhe. Pećnica sa priborom teži oko 100 grama te se može koristiti više puta.

U paketu se osim stranica mini pećnice nalaze još i udice za pecanje te mamac za ribe, štapić za miješanje, mala pila, vrhovi za strelice za luk te mala bravica za zamke za životinje. Doista, osim šalice ili malog lonca za kuhanje, u ovih 100 grama dobivate skoro sve što vam je potrebno za uloviti i termički pripremiti hranu za jelo u divljini. Pod uvjetom da je vaš ulov nešto minijaturnije naravi.

Ili, na kraju krajeva, za skuhati prijeko potrebnu kavu boljoj vašoj polovici koja još nije izašla iz šatora.

djepna_pecnica