Tri porezna raja za džentlmena i njegov novac

Prije pisanja ovog članka postajao je dašak moralne dileme koliko je ispravno promovirati ove načine poreznog izbjegavanja, ali već nakon par sekundi dilema je nestala jer su mi glavom prošle svi nemili načini kako nas ova država maltretira davanjima. Svjedoci smo mnogih usporedbi državnih nameta Hrvatske i drugih zemalja i koliko gog čudno zvučalo samo preseljenje finacija u susjednu mađarsku je znatna olakšica za prosječnog poslovnih Hrvata. Svjedoci smo drakonskih kažnjava kada u kasi imati višak od 23 kune.

Žalosnije od svega je što i nakon tog silnog odlijeva našeg novca u državne blagajne one su i dalje rupe bez dna, država jei dalje sitomašan i u krizi, a državnici umjesto da taj novac reinvestiraju u svoje najveće blage – građane, oni ga troše na sebe, svoje fiktivne i kratkoročne ideje,a  budimo iskreni, u većini slućajeva to su iznimne gluposti.

Na kraju krajeva to je vaš zarađeni novac i zašto bi vam itko, pa tako i država uzimala više nego što joj pripada? Stoga idemo vam, džentlmen je ionako čovjek kojeg ne definiraju zakoni i granice jedne nazovi to države.

Monako

port-1030760_1280

Ako preselite u ovu kneževinu, baš kao što je to učinio recimo Lewsi Hamilton, ali i mnogi drugi, onda niste dužni platiti niti jedne lipe poreza. Vaš novac je vaš novac. Osim toga kao stanovnik Monaka tu je uživanje u prekrasnom gradu i jednom godišnje uživate u utrci Formule 1 koja će se voziti i ispod vašeg prozora

Kajmanski otoci

cayman-island-896973_1280

Kajmanski otovi su porezna meka, porezno utočište svih utočišta. Da bi postavilio temelje svoje buduće tvrtke na tim otocima ipake će vam prvo trebati neka od odvjetničkih tvrtaka za posredovanja. No, nakon što prođete taj inicijalni dio, onda je vaše financijsko poslovanje nešto što će vam, za razliku od Hrvatske, izazvati smješak na licu.

Osim toga tu su prekrase plaže, prekrasno podmorje i sve što treba da se osjećate kao u raju.

Bermuda

180224531_32af1d5b83_o

Bermuda ima zanimljive zakone i ponude glede planiravnja poreza za vaše poslovne uspjehe. Otok nudi opcije od nulte stoipe do vrlo malo poreza na poslovanje, s time da je bankama zakonom zabranjeno otkrivanje idetiteta investitora i klijenata trećim osobama tako da se s poslovanjem na Bermudima možete osjećati sigurno. 

Glavni grad Hamilton upravo je mjesto na kojem možete prakticirati svoj luksuz, a luka je više nego dovljna za parkiranje vaše jahte.