NOKIA 8110 4G Gospodo, Nokia nam ovog proljeća vraća legendarni 8110 model

Svi smo gledali poznatu Matrix trilogiju. Nakon toga svi smo zavoljeni 8110 model.

Nakon slavnog povratka modela 3310 3G Nokia će nam početak ljeta zasladiti još jednim legendarnim modelom.

Najavljena Nokia 8110 za većinu svoje slave može zahvaliti Keanu Reevesu i Matrixu. Danas pak se ponovno vraća na police, ali ne baš na krilima te stare slave.

Konkretno, vraća se u svibnju ove godine i želi osvojiti sve nas koji želimo relativno pametne uređaje za razgovore, slanje poruka i povremenu navigaciju.

Mobitel je to koji će biti namijenjen svima koji dakle ne trebaju sve one opcije današnjih pametnih telefona, te žele imati jedan, prije svega, praktičan uređaj s kojim će telefonirati, poslati poruku te bez previše gubljenja vremena, jer vrijeme je novac, odraditi većinu online zadataka.

Naime, Nokia 8110 podržavat će 4G mrežu te će imati pristup aplikacijama poput Google Assistant, Maps, Twitter i Gmail. A što se zabavnog dijela tiče, gospodo, to je Snake.

Tijelo izrađeno od polikarbonatne plastike nosi certifikat IP52, što pak znači da je postojana na prašnjavi i vlažnim uvjetima, no ne pokušavajte je zaranjati pod vodu.

Podržavat će dvije Nano-SIM kartice, ekran je TFT tehnologije površine 18,6 cm2 te će nuditi rezoluciju od 240×320 piksela.

Uređaj će pokretati KaiOS operativni sustav s limitiranim izborom aplikacija: Internet preglednik sa WAP2.0/xHTML podrškom, Google tražilica, karte i asistent. Aplikacija za Facebook i Twitter te foto, audio i video preglednik.

Što se pak kamere tiče, ona će također biti na uređaju, no ne očekujte previše jer se radi o fotoaparatu od svega 2 megapiksela s mogućnošću snimanja videa te geo tagiranjem.

Hardver je baziran na Qualcomm MSM8908 Snapdragon 205 čipsetu s dvojezgrenim 2×1.1 GHz Cortex-A7 procesorom te Adreno 304 grafičkim procesorom. Uređaj dolazi s 4 gigabajta interne memorije za spremanje te 512 megabajta Rama. MicroSD karticom memorija je proširiva do 64 gigabajta.

Wi-Fi i Bluetooth podrška uz GPS, FM radio te microUSB 2.0 priključak.

Baterija je Li-Ion kapaciteta 1500 mAh što daje oko 7 sati razgovora na 3G mreži, odnosno 45 sati neprekidnog slušanja glazbe.

Cijena će mu oko 97 eura, a bit će dostupan u žutoj i crnoj boji.nokia8110