GENTLEMAN GAMER Zaigrajmo Cities: Skylines

Cities: Skylines Finske tvrtke Colossal Order je računalna igra koja je više od igre. Igra nije toliki magnet popularnoj gamerskoj zajednici, već nešto što bi i gentlemanski prsti vrlo rado okusili. Čak bih otišao toliko daleko i rekao da ja ovo odlična aplikacija, alat za učenje, simulator za mnoge naše gradonačelnike te načelnike raznih općina i sela i zaselaka.

Krenete s praznom ledinom, livadom, proplankom, otokom što već izabere, možete i sami kreirati svoju kartu, recimo temelje svog grada. Početna karta koju odaberete te na koju se odlučite kasnije diktira u kojem će se smjeru razvijati industrija. Primjerice ako je karta bogata izvorima nafte nije produktivno okrenuti se poljoprivredi.

Kao i u većini vodećih igara ovog tipa, odnosno simulacija izgradnje i vođenja gradova i ovdje postoje tri vrste zona – stambena, industrijska i trgovinska/komercijalna zona, koje se opet dijele na razne industrije, gustoće naseljenosti i tako dalje.

Vaš cilj je uvijek imati idealan balans između ove tri zone, sretnu populaciju te budžet u pozitivi što naravno osim sadržajem vašeg grada, diktirate i raznim poreznim politikama koje su za neke otišle i malo predaleko. Jeste li čuli gradonačelnici i načelnici općina?

Uz razne dodatne koji su besplatni i koje doprinosi ogromna zajednica ova igra vam omogućava ne samo upravljanje do najsitnijeg grmića i gredice cvijeća u gradu već, ukoliko vam nekim čudom bude potrebno, imenovanje svakog pojedinog stanovnika grada.

Cities: Skylines danas je najbolja i najdetaljnija simulacija upravljanja gradovima gdje izreka “samo nebo je granica” je doslovno nit vodilja igre.

U nastavku sam pripremio playlistu jednog od ponajboljih igrača ove igre koji je u trećoj sezoni igranja doista pokazao sve mogućnosti igre.

Stoga krenuli u učenje ili samo gledanje, što je također svojevrsni izvor zabave u ljetnim mjesecima, pripremite se na sate i sate provedene uz računalo.