Apple razvija iPhone zakrivljenog ekrana, a komunikaciju bazira na gestikulaciji

I navodno, prema pisanju Bloomberga, ovo nije samo još jedan u nizu tračeva.

Sljedeći iPhone kojeg bi mogli držati u ruci svakako bi mogao biti prilično zakrivljena ekrana, a komunikacija s njima bit će bazirana na gestikulaciji.

No, nemojte misliti da će vas ljudi smatrati dirigentom savršenog orkestra, već smo uvjereni da će to više izgledati kao nervozni luđački ples posvećen mobitelu.

Prema pisanju Bloomberga, Apple bi svakako želio dio komunikacije s korisnikom prenijeti na gestikulaciju, tako da buduće upravljanje pametnim telefonom više neće biti bazirano samo na dodiru već mahanju ispred mobitela, a paralelno s time razvijaju i koncept zakrivljenog ekrana kojeg već imamo na Samsung i Sony telefonima.

U principu ništa revolucionarni i ništa novo, osim što su u Apple odlučili, opet, sa zakašnjenjem prihvatiti postojeće tehnologije, ali i trendove.

Opet, pitamo se, čemu razvijanje upravljanja mobitelom pokretima, a ne dodirima kad nam je telefon već u rukama. A i tu je opciju već isprobao Samsung i mnogi od nas znaju koliko je ona u suštini bila beskorisna.

Sama ideja njihove zakrivljenosti je pomalo neobična, jer za razliku od Samsungovih telefona čija se zakrivljenost nalazi na rubovima, novi iPhone bi imao u potpunosti zakrivljen ekran  i to od vrha prema dnu te time dobiti prilično konveksan, sferični izgled.

Nismo sigurni da li je to dobra ili loša ideja, ali ona je tu i jedina funkcionalna primjera ovako zakrivljenog telefona, a koja nam u ovom trenutku pada na pamet, bi mogla biti kada ga nosite u stražnjem džepu hlača gdje se sjedinjuje s krivuljom vaše stražnjice.

Uglavnom bilo je već raznih tračeva o iPhone uređajima, a koji oduvijek i jesu laka meta ogovaranju.

Jedan razlog tome je što u Apple nikad ne komentiraju niti daju ikakve informacije prije vremena, a bez obzira radi li se o potvrdi ili demantiranju određene informacije u opticaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.