KUPUJEM NOVČANIK Najbolji muški novčanici za prednji džep ispod 700 kuna

Novčanik iz mnogih razloga nosim u prednjem džepu. Prije sam ga nosio u stražnjem džepu i dosta mi je više bilo da nakon svega dva tjedna u potpunosti poprimi dio oblika moje guzice. Nosim klasični crni, preklopni Tom Tailor novčanik koji kad je pun onime što mi treba, a ne računajući na kovanice i novčanice ima debljinu od nemalih 2.5 do 3 cm. Daleko je to od ugodnog nošenje u prednjem džepu.

Koji su to najbolji muški novčanici? Po mom mišljenju to su minimalistički novčanici, tanki, praktični, koji stanu prednji džep i koji si dizajnirani za prihvat oko 5-7 standardnih kartica te nešto novčanica. Kovanice ionako nosim u prednjem džepu, mada ću vjerojatno nabaviti novčanik i za kovanice.

Odlučio sam stoga nabaviti novčanik za prednji džep, koji ima RFID zaštitu, opciju ili mogućnost ugradnje putem RFID kartice, ima prostora za barem 5 kreditnih kartica, te neki pretinac, zakačku za novčanice. Gornja granice mi je 100 dolara, odnosno 700 kuna, a pošto je dolar sad nešto pao (za vrijeme pisanja članak je 6,9) vrijeme je za kupnju.

Odlučio sam se za online kupnju te određenu dozu ‘rizika’ jer ga ne mogu isprobati prije kupnje.

Uglavnom našao sam među njima i svog favorita, doduše ima ih nekoliko. Krećem od najjeftinijeg prema najskupljem.

Hammer Anvil RFID Safe


Ovo je klasični jednostavan novčanik s RFID zaštitom koji će udomiti nekoliko kartica, dok se novčanice presaviju i stavljaju u razdjeljak po sredini novčanika. To princip me mrvicu odbio od njega, no svakako zbog niske cijene čak si ga razmišljam uzeti kao drugi novčanik u kojem će biti smješten ostatak kartica (osobna, zdravstvena, dopunsko…). Cijena oko 9 dolara plus dostava.

RFID Dash 4.0


Tanki mali novčanik namijenjen prvenstveno što bržem vađenju kartica. Novčanice se nalaze presavijene na sredini novčanika, a što je u ovom slučaju praktično jer su obje strane novčanika spojene elastičnim materijalom. Crnog mat finiša i RFID opcionalnom zaštitom. Cijena oko 24 dolara.

Metro Slim Wallet 2


Jednostavan kožni i stilski dizajniran novčanik koji dolazi u nekoliko izvedenica dizajna i boja. Ne sadrži nikakve ukrase i dodatke jer je naglasak kod ovog novčanika isključivo na funkcionalnosti. Može udomiti nekoliko kartica i novčanica i stalni je podsjetnik kako pravi minimalizam mora izgledati. Cijena mu je oko 30 dolara.

Herschel Supply Co. ‘Hank’


Ovo je novčanik kojeg u suštini ne bih kupio jer nema RFID zaštitu, ali bi mogao poslužiti kao backup novčanik kad idem na mjesta gdje ne bih volio nositi primarni novčanik. Recimo u obližnju pivnicu s ciljem da popijem mali više s dečkima. Otporni traper i fini interijer smjestit će nekoliko kartica i novčanica. Mada, kada malo bolje razmislim, RFID mogu nabaviti i kao zasebnu karticu. Cijena oko 35 dolara.

Axess RFID-blocking Compact Wallet

Ovo je novčanik koji je pridobio malo više moje pažnje. Elegantan, poslovni, onako za po doma, za izlazak, za ručak, uglavnom zadržava profesionalnost gdje se god nalazili. Ne plijeni pažnju, ne iskače nekim trendi dizajnom, ima sve ono osnovno za smjestiti nekoliko kartica i novčanica. Cijena oko 35 dolara.

Raphael Lean Essentials Wallet


Ovaj novčanik pak mi ostavlja dojam pravog poslovnog novčanika modernog gospodina. Ručno šivan i kvalitetna koža  samo su pokazatelji da će biti postojan pri svakodnevnoj upotrebi. Segregirani džepići omogućavaju nam da su nam kartice i gotovina uvijek pri ruci, a za onu crnu American karticu postoji jedan tajni pretinac koji će je sakrit od znatiželjnih pogleda. Cijena oko 50 dolara.

Agog Ultra Slim Bifold

Načelno su preklopni novčanici nešto što bi izbjegao, ali isto tako ako me osvoji dizajnom, funkcionalnošću i minimalnim zauzimanjem prostora u prednjem džepu nije isključeno da ću ga nabaviti. Agog Ultra Slim je upravo to, preklopni je, ima sve elemente tradicionalnog novčanika, ali je opet tanak i sveden na ono najosnovnije. Zanimljiv mu je i raspored pretinaca za kartice i srednja zakačka za novčanice. Cijena oko 50 dolara.

Inkleaf Doublecross


Ovo je novčanik koji je sve bolji što je stariji. Razlog tome je doslovno savršen pomalo spartanski dizajn, a kao materijal korištena je ručno šivana i izdržljiva Horween koža. Novčanik je preklopni, ali da budem najiskreniji možda je i mrvicu premali za moj ukus – malo je veći od standardne kreditne kartice. No svakako je prošao prvi krug eliminacije. Cijena mu je 55 dolara.

Billetus Carbon Fiber Money Clip


Karbonska vlakna, balistički najlon, titan i potpuna RFID zaštita glavne su značajke ove džepne pancirke. Doslovno će ovaj novčanik zaustaviti metak manjeg kalibra. Novčanik koji će izdržati svakodnevno sustavno trošenje, uništavanje, gaženje, bacanje, udaranje, na kraju dana će pomalo razočarano upitati – zar je to malo bockanja sve što si mi pripremio za danas?! Ravnih 60 dolara.

Bellroy Micro Sleeve


Novčanik koji dolazi s garancijom u trajanju od tri godine. Nema nekakvih posebnih značajki koje bi ga izdvajale od ostatak ekipe, osim što je minimalizma u svijetu novčanika ovdje doveden na jedan novi nivo kojeg zovemo Micro Sleeve. Iznimno jednostavan i brz pristup karticama i gotovini, prirodna i eko friendly koža kao odabrani materijal gradnje osvojit će mnoge džepove modernih muškaraca. Možda i moj. Cijena mu je oko 66 dolara.

Union Wallet in Cherry by Madera

Ovaj je van konkurencije, jer drvo, najlon i metal svakako nisu baš najrašireniji materijali kod izrade novčanika. No, ovaj novčanik upravo dokazuje i govori da bi se drvo kao takvo moralo češće nalaziti na repertoaru gradivnih materijala novčanika. Tanak i čvrst i postojan novčanik, izrađen od drveta plave trešnje, hrasta ili oraha. A kad malo bolje pogledamo, ovaj je novčanik doista funkcionalan koliko i privlačan. Cijena od 75 dolara će mu svakako osigurati mjesto u mom džepu.