OJ TUGO Studije pokazuju da pop glazba danas postaje sve depresivnija

Glazba je nešto što bi nas trebalo raspoložiti, nešto što bi nas trebalo zabaviti i dignuti optimizam u nama, no posljednje studije govore da najrašireniji žanr glazbe, pop glazba, postaje sve depresivnija i tužnija.

S druge strane ta se ista glazba proizvodi da bude plesna i pogodna za zabavu, što pak nas doista čini svojevrsnim depresivnim zombijima plesnih podija, ali svakako odličnim konzumentima alkohola i lakih droga.

Uglavnom u sprovedenoj studiji čija je koautorica Natalia L. Komarova, preslušano je preko 500.000 pop pjesama izdanih u Velikoj Britaniji od 1985. pa do 2015. godine te se došlo do zaključka da su pojmovi “sreća” i “raspoloženje” u opadanju, a s druge strane “tuga” i “depresija” su u porastu.

No, to ne znači da je generalno pop glazba 80-tih i 90-tih bila super sretna ili pak da se glazbeno izdavaštvo u 2015. u potpunosti posvetila izazivanju suza i depresivnih osjećaja slušatelja.

Istraživači studije su umjesto tog zaključka dali naglasak na tome da je ukupna sreća populacije u opadanju, a glazba samo prati taj trend te postaje depresivnija i tužnija.

Vratimo li pak se na početnu misao ovog, smisao je glazbe da nas oraspoloži i da nas zabavi. Danas ona to uvelike ne uspijeva.

Publika također ne podržava taj trend:

“Čini se da javnost voli sretnije pjesme, iako se svake godine objavljuje sve više i više nesretnih pjesama”, navodi se u studiji. “Dakle, izgleda da, iako je sveukupno raspoloženje u opadanju, čini se da ljudi to žele zaboraviti i samo plesati.”

Gospodo, nas još uvijek može oraspoložiti dobar stari disko 70-tih. A vas?

https://youtu.be/Jms2HSksTq4

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.