Gospodo, nakon što steknete ovu rutinu jutarnjeg brijanja biti ćete garantirano sretniji

Bit ćete sretniji jer neće biti krvarenja po košuljama, majicama, jaknama, kravatama. Neće biti nadražene i osjetljive kože, a samo brijanje neće biti mukotrpan proces. Držite se stoga ove dnevne rutin, naravno ako se brijete, a barem jednom mjesečno vam savjetujemo da skoknete do brice na cjelokupni tretman, znate ono – vrući ručnik, britva, druženje…

1. Oštra britvica. Bez obzira na to što ste vlasnik novog Fusion® Proshield Razora s Flexball tehnologijom vaša će se britvica lagano zatupiti nakon četiri do pet brijanja. Da, draga brijača gospodo i Gillette koji košta suhog zlata može zatupiti. Stoga vodite brigu da je britvica, odnosno žilet oštar jer onda i samo onda je brijanje glatko, nježno i temeljito. Naravno, postoje tajne i trikovi kako da vaša britvica drži i bude oštra praktički zauvijek. No, za to morate biti psihički i fizički spremni jer većim dijelom uključuje dvije stvari – prestanak brijanja i držanja britvice u originalnoj ambalaži van dohvata svih koji bi je mogli koristiti.

2. Zaustavite krvarenja. Korištenjem oštre britvice smanjit ćete iritaciju kože, ali i mogućnost krvarenja. No, ako je vaša koža već polako erodirana i sva pomalo izmućena od svakodnevnog brijanja onda možete koristiti stipsu u olovci koju stavljate direktno na mjesto krvarenja. Olovka djeluje antihemoragijski, odnosno zatvara krvne žilice. Ako nemate takvu olovku pri ruci, možete staviti malo dezodoransa na čisti štapić za uho i nanijeti (napominjem čisti, jer sam vidio da su neki, jest da je to bila vojska, stavljali losione na korištene štapiće) i pritisnuti ranicu. Dezodorans sadrži aluminijev klorid koji zatvara ranice. Krvarenje također možete izbjeći – prestankom brijanja.

3. Isperite lice nakon brijanja. I mi bradonje koji svakih 2-3 tjedna obrijemo tih 10-ak nepoželjnih dlaka nakon tog procesa koji ne možemo zvati baš brijanjem, ispiremo temeljito lice. Nažalost mnogi taj proces ispiranja izbjegavaju te samo obrišu lice ručnikom. Nakon brijanja najbolje je dakle lice temeljito oprati hladnom vodom, a jer ste muškarac i zato što hladna voda zatvara pore, a što pak sprječava ulazak prašine u zmazanoće u njih. Nježno ručnikom obrišite lice i nanesite antibakterijski losion ili još bolje aloe veru.

4. Nanesite losion. Navlažiti kožu nakon brijanja jedan je od ključnih faktora da bi vaša koža bila čista i hidratizirana. Pritom bacite oko na sastav i odaberite losion koji ne sadrži alkohol, jer sve što ima alkohol isušuje kožu. Navlažite tu kožu jer ona to doista treba.

Naravno jednog dana kad se odlučite na puštanje brade, ovi procesi vam postaju kao ono nešto što vas čini sretnim jer se na njih sjećate kao na nešto što ste radili kad ste bili mlađi.