ASS KICKER je najjača kava na svijetu koju možete popiti u nekom od kafića

S kavom treba oprezno i s razmišljanjem jer posljedice mogu biti ili savršena kava ili posjet bolnici. Naime, ovo potonje je izglednije ukoliko se odlučite za takozvanu Adelaide Ass kicker kavu koja trenutno slovi za najjaču kavu na svijetu, a koju možete naručiti u nekom kafiću.

Doduše nije baš da je možete naručiti u bilo kom kafiću, za uživanje te kave potrebno je potegnuti do Adelaida u Australiji. 

Za online magazin Mashable vlasnik kafića Viscous cafe, Steve Benington, izjavio je da je to kava koja se mora konzumirati kroz duže vrijeme, 3 do 4 sata te da je njezin krajnjih efekt razbuđivanje i dizanje energije na duže vrijeme, umjesto klasičnih kava koje brzo dignu, pa onda naglo spuste energiju, ali i raspoloženje.

Za normalni ljudski organizam smrtonosna doza kofeina je 18 grama ukoliko se konzumira u vremenu od sat ili dva. Ass Kicker ima 5 grama kofeina koji je preporučljivo konzumirati ne manje od tri do četiri sata.

Uglavnom, kako i stoji na službenom meniu u kafiću, osobe s visokim krvnim tlakom ili nekim problem sa srcem tu kavu piju isključivo na vlastiti rizik.