FESTIVAL LETEĆIH GITARA Varaždin dobiva Međunarodni gitaristički festival

(PRESS) Za 13 dana u Varaždinu počinje međunarodni gitaristički festival “Festival letećih gitara – Flying guitar festival”. U tri dana trajanja festivala, pozornicom varaždinskog HNK proći će neka od najuglednijih gitarističkih svjetskih imena: ovogodišnji peterostruki dobitnici British Blues Awardsa, škotski rock blues band King King, Grammyjem nagrađeni gitarist Ian Melrose, gitaristička I producentska legenda BJ Cole te Porinom nagrađeni Damir Halilić Hal, Darko Jurković Charlie, Branko Bogunović Pif, Vedran Božić, Žarko Ignjatović, Jerko Novak.

Festival počinje u četvrtak, 6. listopada, iznimno atraktivnom izložbom rock fotografija Grammyem nagrađenog fotografa i gitarista Alana Messera i rock memorabilija iz privatne zbirke Voje Šindovića, urednika legendarnog “Đuboksa”, od kojih će mnoge po prvi puta biti izložene u javnosti. Izložba će biti postavljena u Županijskoj palači u Varaždinu, a posjetitelji će je moći besplatno razgledati sve do ponedjeljka, 10. listopada.

U Varaždin dolazi i Brian Rašić, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i posao službenog fotografa Rolling Stonesa i Davida Bowiea. Kroz prezentaciju i razgovor s novinarkom Slavicom Mrkić Modrić, Rašić će prikazati neke od najsjajnijih trenutaka stvaranja rock povijesti.

Osim odličnih glazbenih programa, planirane su i interaktivne radionice na kojima će majstori gitara predavati svoje znanje zainteresiranim sudionicima. Sve će radionice biti besplatne za polaznike, a zainteresirani se mogu prijaviti na info@flying-guitar-festival.com.


Cjelodnevne ulaznice se već mogu kupiti na Entrio i to pojedinačno za petak i subotu po cijeni od 70 kn ili u paketu za oba dana po cijeni od 120 kn. Ulaznice za nedjelju bit će podijeljene kroz medije i na FB stranici festivala.

Festival letećih gitara jedinstveni je festival u Europi u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije, izvršnoj organizaciji udruge Muzički vremeplov i suorganizaciji HNK Varaždin te pod pokroviteljstvom Varaždinske županije I Grada Varaždina. Iako se festival ove godine održava po prvi put, kao posve novi turistički proizvod prepoznali su ga i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, budući da je ideja izrasla iz gitarskog kulturno-baštinskog korijena Varaždinske županije i temelji se na varaždinskoj domicilnosti internacionalno velikog imena povijesti svijeta gitare, čuvenog Ivana Padovca.

PREPORUČUJEMO:  U Carlsbergu kuhaju i flaširaju izvorni lager iz 1883. godine

Namjera organizatora je učiniti ga prepoznatljivim na svjetskoj razini te brendirati Varaždinsku županiju kao Europsku gitarsku prijestolnicu.