FESTIVAL LETEĆIH GITARA Varaždin dobiva Međunarodni gitaristički festival

(PRESS) Za 13 dana u Varaždinu počinje međunarodni gitaristički festival “Festival letećih gitara – Flying guitar festival”. U tri dana trajanja festivala, pozornicom varaždinskog HNK proći će neka od najuglednijih gitarističkih svjetskih imena: ovogodišnji peterostruki dobitnici British Blues Awardsa, škotski rock blues band King King, Grammyjem nagrađeni gitarist Ian Melrose, gitaristička I producentska legenda BJ Cole te Porinom nagrađeni Damir Halilić Hal, Darko Jurković Charlie, Branko Bogunović Pif, Vedran Božić, Žarko Ignjatović, Jerko Novak.

Festival počinje u četvrtak, 6. listopada, iznimno atraktivnom izložbom rock fotografija Grammyem nagrađenog fotografa i gitarista Alana Messera i rock memorabilija iz privatne zbirke Voje Šindovića, urednika legendarnog “Đuboksa”, od kojih će mnoge po prvi puta biti izložene u javnosti. Izložba će biti postavljena u Županijskoj palači u Varaždinu, a posjetitelji će je moći besplatno razgledati sve do ponedjeljka, 10. listopada.

U Varaždin dolazi i Brian Rašić, koji u svojoj bogatoj biografiji ima i posao službenog fotografa Rolling Stonesa i Davida Bowiea. Kroz prezentaciju i razgovor s novinarkom Slavicom Mrkić Modrić, Rašić će prikazati neke od najsjajnijih trenutaka stvaranja rock povijesti.

Osim odličnih glazbenih programa, planirane su i interaktivne radionice na kojima će majstori gitara predavati svoje znanje zainteresiranim sudionicima. Sve će radionice biti besplatne za polaznike, a zainteresirani se mogu prijaviti na info@flying-guitar-festival.com.

Cjelodnevne ulaznice se već mogu kupiti na Entrio i to pojedinačno za petak i subotu po cijeni od 70 kn ili u paketu za oba dana po cijeni od 120 kn. Ulaznice za nedjelju bit će podijeljene kroz medije i na FB stranici festivala.

Festival letećih gitara jedinstveni je festival u Europi u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije, izvršnoj organizaciji udruge Muzički vremeplov i suorganizaciji HNK Varaždin te pod pokroviteljstvom Varaždinske županije I Grada Varaždina. Iako se festival ove godine održava po prvi put, kao posve novi turistički proizvod prepoznali su ga i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, budući da je ideja izrasla iz gitarskog kulturno-baštinskog korijena Varaždinske županije i temelji se na varaždinskoj domicilnosti internacionalno velikog imena povijesti svijeta gitare, čuvenog Ivana Padovca.

Namjera organizatora je učiniti ga prepoznatljivim na svjetskoj razini te brendirati Varaždinsku županiju kao Europsku gitarsku prijestolnicu.