BONTON: Kako se ponašati u teretani

teretana

Uvijek postoji taj jedan tip u teretani, koji vjeruje da je bolji od ostalih. Onaj koji se šepuri okolo, krši sva moguća pravila i bonton, i gotovo svima ide na živce. To nije imidž kakav pravi gentleman želi imati, a da izbjegnete nedoumice kako se ponašati, donosimo osnovna pravila ponašanja u teretani.

Obrišite sprave

Teretana služi kako biste se dobro oznojili, inače niste vježbali dovoljno dobro. No, to ne znači da je ugodno sjesti na tuđi znoj. Gentlemani, koristite ručnike i obrišite spravu koju ste koristili!

Vratite utege na njihovo mjesto

Ako ste dovoljno snažni da dižete utege, onda ste dovoljno snažni i da ih vratite na njihovo mjesto. Nemojte biti taj lik, koji ostavlja utege na podu. Ostali su došli u teretanu, također, vježbati. Nisu došli otkrivati utege po dvorani pokušavajući naći odgovarajući par.

Ne bacajte utege

Nakon što ste odradili seriju dizanja utega, iskušenju da ih se jednostavno ispusti iz ruku teško se može odoljeti. Ipak, nemojte to učiniti. Prvo, dok vježbate niste toliko svjesni svoje okoline i to može biti opasno. Drugo, ometate druge. Treće, ako uteg baš morate ispustiti iz ruku, tada je on za vas bio pretežak.

Riješite se mobitela

U teretani, mobitel se može koristiti isključivo za jednu stvar, za slušanje muzike i to obavezno preko slušalica. Nitko ne voli čekati u redu dok trenutni korisnik provjerava svoj fejs, mail ili poruke. Ostavite mobitele u džepovima!

Nemojte rezervirati sprave

Sjedni za spravu, odvježbaj svoje i otiđi. Većina ljudi ima ograničeno vrijeme za vježbanje, kao uostalom i vi. Nemojte biti taj lik koji koji ostavlja svoju bocu vode na nekoj spravi kako bi je rezervirao. Teretana je zajednica, kao i na fejsu, dijeljenje je bitno.

Ne brbljajte, čak ni ako je zgodna žena u pitanju

Žene, kao i muškarci, u teretanu idu kako bi vježbale. Rijetko koja tamo ide samo da bi tražila partnera. Nema ništa loše prozboriti par pristojnih riječi, čak ni ući u prijateljsku konverzaciju. Međutim, ostavite dovoljno prostora, da osoba s kojom ste popričali može nastaviti dalje vježbati.