BLACK LANES Skandinavska vizija savršenog minimalizma Honde CB650 iz 1980. godine

Ovaj je motocikl, BL2, s pravom nositelj koncepta "manje je uvijek bolje".

Kad pomislimo na skateboarding kao sport onda nam je jedna od vizija ili inspiracija za nešto jednostavnost i minimalizam. Drugim riječima skateboard u suštini i je samo komad daske na četiri kotača. A mogućnosti uživanja su nemjerljive.

Upravo se tom premisom, jednostavnošću te minimalizmom povodio i skandinavski dvojac Andreas i Håkan koji stoje iza ovog konceptualno prekrasnog uratka na dva kotača, a čija je baza Honda CB650 iz 1980. godine.

Motor koji su proizveli nosi, također minimalistički, naziv BL2, a dio je njihove ručno dizajnirane, rađene i proizvedene linije te brenda Black Lanes.

Za početak su uzeli spomenuti CB650 te s njega izbacili skoro sve što nije nužno za onu najosnovnijuu vožnju. U potpunosti su izmijenili, minimalizirali, prilagodili novom konceptu, odnosno očistili od svega nepotrebnog i sami motor. Motor su na kraju obradili odnosno završili završnim crnim matiranim premazom.

Stražnji je kraj također doživio makeover. Doslovno su ga odrezali te očistili od svakog viška.

Uglavnom ovaj je skandinavski dvojac uspio kreirati najopskurniji, a opet potpuno upotrebljiv i savršen stroj za nesmetano uživanje u svakom pređenom kilometru.

Posebni pak su naglasak dali na ručno izrađenom sjedalu koje kao bazu koristi drvenu ploču od oraha koja izgleda upravo poput daske za skateboard. Isto tako su drvenu dasku od oraha iskoristili za prednju masku na kojoj se nalazi sretna ptičica kao zaštitni znak Black Lanes motora. Kombinacija završnog crnog matiranog premaza svih metalnih dijelova te crvenog drveta oraha savršeno su se sklopile i cjelinu.

Izbacili su i originlani spremnik koji dolazi sa CB650 te ga zamijenili onim od Yamahe XS, a kako bi dobili ravne linije ukupnog vizuala te finalno uokviren retro dizajn kakvim su odisali mnogi motori iz ranih 1980-tih. godina.