5 razloga zašto se trebate obrijati prije nadolazećeg ljeta (ili ipak ne)

Počelo je počelo. Iako kroz cijeli tjedan najavljuju kišu, u zraku se već pomalo osjeća onaj ljetni filing, odnosno konačno mogu na balkon po prvi srk kave samo u donjem rublju ili pidžami, a da si ne smrzne onu stvar.

Počeli su se pronalaziti razni medijski pamfleti usmjereni bradonjama i ljudima koji su se odlučili pustiti i nositi bradu, a sve s ciljem i širenjem poruke – obrijte se preko ljeta.

U nastavku vam donosim 5 razloga, koje donose drugi mediji, poput časopisa Mens XP za kojeg možda niste čuli, ali je zato za njega čulo oko 10 milijuna mjesečnih posjetitelja.

Uglavnom autor teksta je onako pomalo pristrano nabrojao 5 razloga zašto se brijati prije ljeta, a ja ću onako pristrano odgovoriti u ovom članku.

Razlog prvi – vrijeme vam ne ide na ruku – kaže tako autor da će vam brada biti velika smetnja tijekom ljeta. Vrućina, vlaga, neugodna svrbež samo su neki od razloga zašto se savjetuje brijanje prije ljeta.

Odgovor prvi – prvo brada štiti od štetnog UV zračenja, tako da nema prodora sunca do nježne kože ispod brade, osim toga ako je netom obrijana i našla se na udaru sunca i plaže, ne bih vam htio biti u koži. Znojenje? Vlaga? Svrbež? Znojimo se svakako, s i bez brade, hoće li znojenje ispod brade biti jače? Nisam u posljednjih 15 godina primijetio. Vlaga? Pa vlaga je ok, zar ne? Hidratacija i to, odnosno poželjno je s vremena na vrijeme malo osvježiti bradu tijekom dana. Zar ne radimo to inače?
Svrbež? Ako ste prošli onu fazu od mjesec dana i ako je redovito njegujete i perete svrbeži nema. Ako je ima, onda je to problem do nečeg drugog, a ne ljetnih dana.

Razlog drugi – bradu treba održavati – trebate je prati, trimati, njegovati uljima i sve ostalo što spada u dnevni grooming. Nošenje svega toga tijekom ljeta može biti napornije, stoga je skinite i nemate dodatnih briga s njom preko ljeta

Odgovor drugi – bradu treba održavati i zimi. Ali isto tako i na jesen i proljeće. Ljeto nije izuzetak. Osim toga, zar i tijekom ostalih godišnjih doba na svakom koraku imate grooming asesoar? Sredite je ujutro, sredite je navečer. A najmanji je problem uz sebe imati božicu od 20 mililitara ulja za bradu. Iznimno bedast razlog.

Razlog treći – brade su Passé – nema više uzbuđenja u puštanju brade. Svi je imaju. Od poznatih osoba, sportaša, susjeda, prijatelja. Uglavnom brade su na svakom koraku stoga je vrijeme za brijanje dok ne počnu svi izgledati isto.

Odgovor treći – eh sad, svi nose kosu danas, hajdemo obrijati glave da ne izgledamo svi isto. Svi nose odjeću danas, hajdemo se skinut. Nevjerojatna doza pristranosti, neozbiljnosti i lagane diskriminacije u ovom razlogu, tako da ću stati na tome.

Razlog četvrti – obrijano je novi trend – dakle svježe obrijano novi je trend ovog ljeta, jer, spominje autor članka, mnoge se poznate osobe odlučile na brijanje, stoga trebate biti u toku s nadolazećim trendovima.

Odgovor četvrti – odnosno pitanje – iz kojih razloga puštate brade? Zato što neka tamo poznatija faca ima bradu? Ako je to razlog onda je doista vrijeme za brijanje i neka vam bude neugodno što ste ikad kročili u svijet bradonja.

Razlog peti – lice će vas svrbjeti – ljeto i brada ne idu zajedno. Preko ljeta ispod brade će nastajati prištići i koža će postajati, očito suha, pa će vas svrbjeti.

Odgovor peti – bullshit – brada svrbi nakon par tjedana, kasnije ne. A da ljeto i brada da ne idu zajedno može tvrditi samo netko tko bradu imao nije.

Uglavnom, ovo su populistički članci, odnosno razlozi koje ćemo polako pronalazi u domaćim lifestyle medijima koji će vam naravno za vašu dobrobit savjetovati što da radite, u ovom slučaju, s bradom preko ljeta.

Mi vas nećemo ni savjetovati da je brijete, ali ni da je ostavljate. Razloge nošenja brade imate samo vi, isto tako mogući razlog brijanja je na vama i samo vama.

foto: Freepik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.