STROJ ZA UZNEMIRAVANJE Predstavljamo instrument osmišljen za sviranje glazbe iz noćnih mora

Izvor: Vimeo

Skladatelj filmske glazbe Mark Korven želio je stvoriti savršene zvukove za horor filmove, ali instrumenti koji su mu trebali nisu postojali, a već su mu se na vrh glave popeli isti digitalni sampleovi.

Kako bi stvorio izvorne efekte koji su se trebali potaknuti na trenutke napetosti koji ostavljaju bez daha i utjeruju strah u kosti, Korven se udružio s proizvođačem gitara Tonyjem Duggan-Smithom kako bi stvorio izvorni instrument koji bi bolje pomagao u poticanju jeze.

Svoj je intrument nazvao The Apprehension Engine, a riječ je o mehanizmu izrađenom od nekoliko metalnih spirala, napetih opruga, nekoliko dugih metalnih šipki i… ostalih dodataka koji stvaraju zastrašujuće tonove i zvukove.

“Normalni instrument sviraš i očekuješ da daje zvuk koji je ugodan”, rekao je Korven za Great Big Story. “Ali s ovakvim instrumentom cilj je proizvesti zvukove koji su uznemirujući”.

Njegov “uznemirujući motor” izražava emocije koje se ne mogu izraziti na druge načine te izazivaju strah intenzivnim zvukovima.

U više glazbe s instrumenta koji je stvoren da bi izazivao jezu, možete “uživati” u nastavku.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.