Crystal i Crossing For Wildlife dva su nova spota THE GENTLEMANA

"Gentleman obično podrazumijeva uglađenog gospodina koji se prema drugima i prema svijetu odnosi na izuzetan način."

Prisluhnimo si malo dvije glazbeno vizualne poslastice našeg imenjaka.

Prvi studijski album The Gentlemana-a ugledao je svjetlo dana na digitalnim glazbenim servisima 21. veljače, a ovih dana izlazi i u fizičkom obliku.

Album naziva The Gentleman sadrži ukupno 11 pjesama, među kojima su i nedavno objavljeni singlovi Crystal i Crossing For Wildlife za koje su snimljeni i videospotovi.

Originalne autorske pjesme na albumu zapravo su intimni umjetnički dijalozi između Gentlemana i pjesnikinje Mrs. Dulovsky. Teško ih je svrstati pod jedan žanr, izmijenjuju se ovisno o atmosferi i karakteru teksta.

Osim The Gentlemana (vokal, gitara i aranžmani), na albumu kao gosti sudjeluju: Dora Maganić i Ivana Čuljak (violine), Sara Parađiković (viola), Stin Lebar (čelo), Paulo Rušnov (harmonika), Rajnard Hraščanec (prateći vokal), Ivan Grobenski (noise gitara, bas, gitara) i zbor koji čine Antonia Mikas, Marina Čović, Nataša Torbarina, Natalija Šarlija, Kristina Ivandić i Simona Mravak.

Album je snimljen tijekom 2017. godine, a na njemu su zajedno radili The Gentleman i producent Konrad Mulvaj. Izdavač je Intek Music.


Tko je The Gentleman?

Akademski obrazovani i svestrani glazbenik koji već izvjesno vrijeme djeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni.

U svojim koncertnim izvedbama koncipiranim u strukturu priče, glazbu vraća u okrilje kazališnog performansa pridajući pažnju kako akustičnim, sadržajnim, tako i vizualnim dijelovima koncerta.

Pojavljujući se na sceni najčešće samo uz gitaru, naglasak stavlja na poetičnost izvedbe svojih originalnih pjesama.

Još od Gentleman.hr

Četiri prilične neugodnosti koje se skrivaju ispod brade

Gospodo, spomenimo danas četiri najčešća problema, zla, četiri najčešće neugodnosti koje se...
Pročitajte više o priči

Odgovori