SAMO MIŠIĆI I MLAZNI MOTORI Britanski ‘Iron Man’ uletio u Guinnessovu knjigu rekorda

Britanski poduzetnik u kostimu koji nalikuje filmskom Iron Manu postavio je novi Guinnessov svjetski rekord za najbržu vožnju u mlaznom odijelu kojim se upravlja tijelom.

Richard Browning, osnivač i glavni testni pilot tvrtke Gravity Industries, poletio je povodom Svjetskog dana Guinnessovih rekorda iznad parka Lagoona u Readingu u Engleskoj.

Službeni predstavnik Guinnessa Pravin Patel bio je tu kako bi na licu mjesta precizno izmjerio Browningovu brzinu, koju je razvijao preletjevši udaljenost od najmanje 100 metara.

Browning je u trećem i posljednjem pokušaju postigao brzinu od 51,53 km/h, a let je završio njegovim padom u jezero. No, ta je brzina bila dovoljna da se upiše u knjigu rekorda.

Izumitelj kaže da njegovo odijelo, kojim se isključivo upravlja pokretima tijela, ima šest mikro-turbina koje pokreće kerozin.

Browning se, osim u svom laboratoriju, za let uglavnom pripremao u teretani jer mu za održavanje ravnoteže i položaja tijela u zraku treba itekakva snaga mišića.

Drago mi je što sam postavio rekord. Vrlo sam ponosan što sam bio dio Svjetskog dana Guinnessovih rekorda. Prava je čast i zadovoljstvo što smo, zahvaljujući tome, mogli svijetu pokazati naše dostignuće, rekao je Browning.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.