Finalisti natječaja najsmješnijih fotografija divljih životinja za 2017. godinu

Foto: Katy Laveck
U uži izbor finalista ovog najsmješnijeg fotografskog natječaja odabrano je 40 fotografija, a kako izgleda biti će napeto između šokiranog tuljana, tai chi klokana i bezglavih pingvina.

Na ovogodišnji Comedy Wildlife Photography natječaj prijavljeno je preko 3 500 fotografija iz preko 86 zemalja svijeta, a sami pobjednici od ovih 40 finalista biti će proglašeni 14. prosinca, kada vjerujem da ćemo vidjeti koje su to nasmješnije fotografije 2017. godine, barem što se tiće životinjskog dijela populacije.

Osnovači natječaja su Paul Joynson-Hicks i Tom Sullam, oboje fotografi iz Tanzanije. Ideja im je da se ovim natječajem podigne ukupna svijest i skrene pažnja na potrebu očuvanja prekrasne divljine oko nas.

Foto: George Cathcart

“Zaštita divljine je uvijek bila srž ovog natječaja, ali tu je i činjenica da ljudi uživaju u fotografijama životinja koje rade zabavne stvari!” izjavio je Sullam te dodao “Ali živječi u državi koja praktički ima najviše divljih životinja na svijetu – Tanzaniji – i činjenicu koliko ljudska rasa može biti destruktiva, javila nam se potreba učiniti nešto dodatno, a kako bi pomogli.”

Dok uživate u ovim smiješnim fotografijama, a u duši ste pomalo fotograf, kada ste zadnji put vodili brigu i vašim memorijskim karticama (sd cards) na koje pohranjujete fotografije?

Foto: Eugene Kitsios
Foto: Monique Joris
Foto: Mate Bence
Foto: Andrey Giljov

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.