Site icon Gentleman.hr

KROV JAPANA Cesta kroz 17 metara dubok snijeg otvorena za turiste

Cesta se proteže se kroz prefekture Toyama i Nagano, sjeverno od Tokija, u dužini od 90 kilometara i nazivaju je “Krov Japana”. Putovanje nudi nevjerojatne panorame s 3.015 metara visoke planine Tateyama i više nižih vrhova.

Ipak, najveća atrakcija je snježni tunel kroz takozvanu Veliku snježnu dolinu. Riječ se o prolazu kroz zidove snijega visoke i do 17 metara, a rezultat je višemjesečnog napornog rada vozača ralica.

Šetnja traje oko 50 minuta, a cesta ostaje otvorena do 22. lipnja kada dolazi toplije vrijeme i snijeg će se otopiti. Tijekom travnja i svibnja ovim pravcem dnevno prolazi više od 5.000 posjetitelja.

Vožnja cijelom rutom Tateyama Kurobe može potrajati i do šest sati, a posjetitelji mogu i prenoćiti u planinama. Privatnim automobila je zabranjen pristup i mogu se koristiti samo sredstva javnog prijevoza, među kojima su i tunelski autobus i najduža japanska žičara.

Ovaj prostor nudi i treking rutu, nepregledne šume cedra i bukve, vulkanske kratere i najstariju planinsku kolibu u Japanu.

Najvatreniji alpinisti mogu se pokušati popeti na vrh Tateyama, s kojeg se može vidjeti sve do svete planine Fuji.