Site icon Gentleman.hr

CHU-HI Coca-Colino je prvo alkoholno piće

U Coca-Coli su odlučili proizvesti i u prodaju staviti svoje prvo alkoholno piće. Iako se točan datum još uvijek ne zna, ono što znamo je da će ovo piće biti dostupno samo u Japanu i nosit će naziv “Chu-Hi” prema njihovom već popularnom piću.

Piće je to koje će biti mješavina shōchūa, alkoholnog destilata riže, ječma, slatkog krumpira, smeđeg šećera te raznih okusa i gazirane vode.

Postotak alkohola u Chu-Hi obično ide od 3% do 5%, a samo je piće u Japanu iznimno popularna alternativa za pivo. Chu-Hi je već dostupan u različitim okusima, a kao što su kivi, grožđe, ali i okusi vanilije i slični.

Nažalost, u ovom trenutku Coca-Cola nema planova proširiti dostupnost ovog pića van Japana, a kako je i izjavio predsjednik kompanije Coca-Cola Japana Jorge Garduño ovo je samo jedan “skroman eksperiment za specifični dio tržišta.”

Inače je Coca-Cola u Japanu već proizvela nekoliko specijalnih i prije svega ekskluzivna pića kao što je cola oplemenjena vlaknima ili njihovo posljednje piće okusa breskve koje je bilo proizvedeno povodom slavlja “Momo no Sekku”, odnosno sezonskog festivala bresaka.