Site icon Gentleman.hr

6 ultimativnih ideja za ukrašavanje brade ovog Božića

Dolazi nam oni dani, onih dva tjedna kad se mnogi možda malo i previše opuste, a bez obzira radi li se o pojačanom unosu šećera u organizam ili je jednostavno bilo malo previše kuhanog vina ili vrućeg toodya. Iskreno kao bradonja savjetujem vam da ovakve ornamente radite u toplini vlastitog doma ili u krugu prijatelja, odnosno ako se i upuštate u ukrašavanje brade neka to bude s nekim humanitarnim ciljem. Ili samo kratkotrajna fora. Drugog opravdanja nema.

Doduše danas u svijetu hipstera doista me ne iznenađuje činjenica da na nekom eventu, zabavi, fešti doista i sretnem bradonju sa šljokicama, žaruljicama ili samo minijaturnim ukrasima za bor.

Ako pak već ulazite u to, onda ćemo vam ponuditi ideje (a ima ih daleko više na internetu) koje je realiziralo nekoliko bradatih hipstera Instagrama koji su možda otišli i korak dalje te to pretvorili u svojevrsni stil.

Možda i korak previše, po mom ukusu.

Ukrasne žaruljice u bradi

NE! Ali ako već i da, pronađite adekvatno mjesto za bateriju jer nema smisla da cijelo vrijeme obitavate u blizini utičnice za struju.

Šljokice

NE! Pokušajte se primjerice ovakvi prijaviti na slijedeći natječaj za Najbradu Hrvatske 2017!

Ukrasne kuglice

NE! Iako kažu da je klasik. Mi kažemo da se sva istina ove priča skriva negdje duboko zakopana u ovom mladiću.

Zvončići

NE! Zvončići, zvončići, zvone cijelu noć, ostaju u sjećanju i nadamo se da će što prije proć’.

Slatki štapići

NE! Iako ovo može biti novi pojam za “baš ti slatka ova brada”. Naravno nositelj mora uzeti u obzir da šećer i umjetni dodaci u ovome i nisu baš najbolji za bradu. Privlače muhe, mrave i ostatak obitelji insekata.

Pletenine

NE! Iz daleka može izgledati da vam je u bradi počela rasti mahovina. Kažu, grijati će vas, ja kažem da neće.

Stoga ili idete do kraja i budete doista posebni, otkačeni, jedinstveni ali ipak u bradi nosite ono što je inače bradi namijenjeno, ostaci hrane, malo masnoga od rebreci s roštilja te eventualno pjena od kave, ili još bolje, od pive. Ako pak ste avanturist u hladnim zimskim danima, komadi leda koji nastaju prirodnim putem zbog boravka na svježem zraku idealan su ukras vašoj bradi.