Site icon Gentleman.hr

RICHARD MILLE Ovo je sat za koji baš i ne želite potrošiti 5.6 milijuna kuna

Ovaj sat košta 5.6 milijuna kuna, i to ako ga kupite izvan Hrvatske te pokušate izbjeći bilo kakva porezna opterećenja naše drage države, kao što je PDV, a nakon kojeg se cijena diže na 7 milijuna kuna.

Bilo kako bilo, smatramo da bi ovo bio najbedastije potrošeni novac, osim ako ste naravno bezobrazno bogati, bavite se biciklom i nemate nimalo stila, jer ovaj je sat, nije to pristojno govoriti, ali pomalo ružan. Iako je ljepota u očima promatrača mnogi će se složiti s nama.

Sat je proizveo francuski urar Richard Mille u suradnji s bivšim vozačem Formule 1, Alainom Prostom, i namijenjen je biciklistima.

Zašto?

Zato što je, usprkos kompleksnim objašnjenjima koje smo pronašli na službenim stranicama, lakše vidjeti koliko je sati za vrijeme vožnje bicikla. On je idealna o savršena kombinacija svih elemenata i ergonomije, ali baš ništa nas na službenim stranicama nije privuklo da bi ovaj sat opravdao svoju cijenu. Osim što je u dizajn sata uključena jedna od legendi Formule 1.

Nadalje, sat ima posebni mehanizam kojim se mogu mjeriti udaljenosti do 99 999 kilometara. Drugim riječima može mjeriti udaljenost kao i svaki drugi sat s GPS funkcijama. Osim što ovaj nema GPS funkcije.

No, da ipak novac ne bi bio potrošen skoro pa uzaludno, uz svaki od ovih 30 satova, a koliko ih bude proizvedeno, dolazi i besplatni bicikl.

Pogledajte, gospodo, što vam je pametnije kupiti, odnosno gdje investirati novac, ako baš želite/trebate spiskati 840 000 dolara: