Site icon Gentleman.hr

NEZAUSTAVLJIVO ZLO Gospođa želi ubiti svakoga tko joj se zamjeri

No, gospođa Linda Tracy Gillman ne samo da je odlučila posmicati ljude koje mrzi iz dna duše, nego je u tome bila i nevjerojatno ustrajna.

Ova 70-godišnja gospođa prošli je tjedan osuđena zbog poticanja na teški zločin jer je naručila ubojstvo bivšeg muža i njegove nove supruge. Ali to, naravno, nije sve.

Gillman je prvi put uhićena u prosincu 2016. godine i optužena da je svom kućnom majstoru, Christianu Olsenu, dala 5 000 dolara – uz obećanje da će dobiti još 100 000 dolara — ukoliko pronađe nekoga tko bi ubio njezinog bivšeg muža i njegovu suprugu, kako bi ona mogla naplatiti njegovu policu životnog osiguranja, piše Newser.

Olsen je umjesto toga otišao na policiju i dok je u pritvoru čekala suđenje, Gillman se početkom 2017. navodno obratila drugom zatvoreniku, predstavivši se kao “banka” i tražila od njega da ubije Olsena… U međuvremenu je ta optužnica protiv ubojite bakice odbačena zbog neslaganja izjava svjedoka.

Foto: Unified Police Department of Greater Salt Lake

Treća optužnica protiv nje objavljena je prošlog tjedna, istog dana kada je proglašena i krivom u slučaju pokušaja ubojstva bivšeg supruga.

Nova je optužnica tereti da je prije nekoliko tjedana došla u kontakt s trećim zatvorenikom, navodno pokušavajući opet naručiti Olsenovo ubojstvo, ali bi ovaj put u istom potezu smaknula i odvjetnika koji je dobio parnicu protiv nje.

Salt Lake Tribune donosi više detalja sa suđenja, uključujući i izjave njezinih odvjetnika da je ona starija žena koju je Olsen pokušavao iskoristiti te da joj je bivši muž pokušavao otrovati hranu i pastu za zube, no ništa od toga očito nije utjecalo na porotu.

Tako si je ubojita baka Gillman, sve u svemu, priskrbila još dva nedjela poticanja na teški zločin i još dvije optužbe za ometanje pravde.

Sljedećih pet godina, koje će provesti iza rešetaka, možda bi je mogle opametiti da Gillman nije nezaustavljiva – ona će spremno naručito ubojstvo svakoga tko joj se zamjeri.