Site icon Gentleman.hr

DICK TRACY Ovo je prvi pravi pametni sat 50-tih godina 20. stoljeća, a ne Apple Watch

Mi nećemo kategorički tvrditi da nije. Uglavnom Dick je nosio radio prijemnik na ručnom satu 50-ak godina prije nego se toga sjetio netko u Appleu. Kome onda pripada sva čast i slava?

Prije nekoliko godina dva su brata tako krenula s izradom jednog od najpoznatijih satova, a to je onaj u Dicka Tracya.

Njihovi prvi prototipovi uglavnom su se bazirali na pojavljivanjima u stripovima, dakle braća su sat dizajnirala na osnovu crteža.

Bio je to više nego uspješan start jedne ideje u kojoj je tvrtka nakon svega nekoliko godina kupila ekskluzivna svjetska prava kako bi proizvela novu limitiranu seriju baziranu na Miyota kvarcnom pogonu smještenom u glatkom 316L kućištu od nehrđajućeg čelika.

Na prednjem dijelu sata nalazi se posebna mesingana mrežica i gumbi zbog kojih je sat identična kopija onoga u stripovima.

Nedavno pak je riješen i jedini dosadašnji nedostatak sata. A to je onaj smeđi dio sata zamišljen kao radio. Dosad je bio isključive estetske naravi, no s novom suradnjom s tvrtkom Elite Manufacturing Dick Tracy satovi dobili su novi bluetooth modul koji savršeno pristaje u taj dio sata i nadograđuje njegove osnovne funkcionalnosti.

Crowdfunding kampanju za masovniju proizvodnju Dick Tracy satova možete podržati na Indiegogo gdje možete i po povoljnim uvjetima osigurati svoj primjerak sata.