Site icon Gentleman.hr

Zlatni Aellambler Ducati Srambler pravo je umjetničko djelo

Kad je Ducati je negdje 2003. godine predstavio Scrambler američkom tržištu ondašnji su graditelji prilagođenih, custom motora nadodali još deblje gume i bacili neke lude boje. Ducati Scrambler je bio namijenjen posebnoj kasti motociklista, nije bio oku ugodan baš svakome.

Masaharu-san, japanski graditelj pak je sav taj, usudili bi se nazvati američki kič, digao na jedan novi nivo. Kič u njegovim rukama postaje luksuz, a Aellambler jedan od najljepših scramblera koje ste vidjeli.

Baza mu je bio već spomenuti Ducati Scrambler 803, novi proizvod zvat će se Aellambler Ducati Scrambler, a nit vodilja dizajna – zlato. Želio je stvoriti teksturu nalik onoj na zlatnim ribicama. I vjerujemo da je uspio.

Ovo je ujedno bila kolaboracija s japanskim proizvođačem dijelova Aella, odakle i naziv ovog motora

Aellambler Ducati Scrambler motor je radio posebno za drugo godišnje natjecanje pod nazivom Ducati Scrambler Rumble.

Japanski je majstor polako i pažljivo nanosio mjedenu foliju na sve elemente motocikla osim naravno na sami motor i gume, a kako bi stvori atraktivnu zlatnu boju.

Dodatnu estetiku Aellambleru daju i smeđa kožna sjedala.

No, nije samo vanjština koja je dodatno zablistala. Zablistala je i modificirana inačica poznatog scramblerovog L-twin motora, gdje je Masaharu-san izbacio elektroničke ubrizgavače goriva te ih zamijenio parom 39mm FCR rasplinjača, a koje pronalazimo na motorima za utrke. Zamijenjen je i filter zraka te unos goriva u motor.

Uglavnom, ako vam se ovaj Aellambler Ducati Scrambler sviđa dajte mu svoj glas u kategoriji Best Independent Customizer.