Site icon Gentleman.hr

Kažu da je The Dalmore 50 najsofisticiraniji viski svih vremena

Majstori single malt viskija koji stoje iza poznatog brenda The Dalmore, odlučili su proizvesti iznimno rijedak 50 godišnji single malt, a u čast njihovog glavnog majstora destilera, Richarda Patersona koji broji punih 50 godina u ovoj destileriji.

Paterson je svojevrsni mastermind i pionir umjetnosti dozrijevanja i finiširanja viskija u bačvama, a zbog čega je upravo The Dalmore i toliko poznat kroz cijelo vrijeme svog novijeg postojanja.

The Dalmore 50 dozrijevao je u bačvama američkog bijelog hrasta, zatim je preseljen u posebne Matousalem Oloroso sherry bačve te nakon toga u Port Colheita bačve, a sve prije nego je finiširan u bačvama šampanjca Domaine Henri Giraud.

Specifična kombinacija dozrijevanja u svim tim bačvama dala mu je jedinstveni intenzitet te mirisnu kompleksnost što pak je omogućilo Patersonu da ima onaj finalni element drva, a kako bi kreirao svoju posljednju ekspresiju.

Francuska kuća Baccarat kreirala je kristalne dekantere baš za tu namjenu koji će biti upakirani u boks koje je dizajnirala kuća LINLEY.

Ovo je tako jedan od luksuznijih viskija najviše klase, što pak je opet odličan način odavanja priznanja jednima od najboljih u industriji viskija.