Site icon Gentleman.hr

“U oceanu sam tek jedna sićušna kap”

Nakon što mu je dijagosticirana smrtonosna genetska bolest, Hayden Peters se okrenuo oceanu kako bi se podsjetio da živjeti znači biti ranjiv, i da nije riječ o tome koliko vremena još imaš, nego kako živiš vrijeme koje ti je dano.

The Coast (Obala) je zapanjujući i dirljivi kratki film u režiji Skipa Armstronga, koji prati Petersa dok čeka liječnički nalaz, koji bi mu u slučaju negativne dijagnoze skratio život na tek nekolio mjeseci.

Tako je Peters zamijeno grad za svakodnevni žalac morske vode na koži i otkrio da mu život na obali donosi ravnotežu koje mu nijedno drugo mjesto na Zemlji ne može pružiti.

“Želim biti ranjiv u životu. Želim biti na mjestima i u situacijama koje me plaše i približavaju me stvarima koje volim. Kad sam u oceanu, ja sam ranjiv. Ja sam na milost i nemilost oceanu u svakom pogledu”, kaže Peters u filmu.

Više o njihovom međusobnom odnosu, nastanku filma, ali i odluci da se konačna dijagnoza izostavi iz filma, možete pročitati u razgovoru s redateljem Skipom Armstrongom.