Site icon Gentleman.hr

UVAŽENI GOSPODIN Novi Peugeot 508, limuzina s 5 vrata

Novi Peugeot 508 mijenja sve. S novom niskom i kompaktnom konstrukcijom, novim vanjskim dizajnom, oštrim i snažnim, sa spektakularnom unutrašnjosti koja dolazi s jedinstvenom izvedbom sustava Peugeot i-Cockpit, novi Peugeot 508 obećava intenzivne doživljaje. Njegove uzorne vozne osobine, novi motori, tehnološka oprema, ali i generacijski skok u kvaliteti čine novi Peugeot 508 svjetskim predvodnikom uspona u višu klasu Marke. Na hrvatsko tržište stiže krajem 2018. godine.

Promjena koncepta u posrnulom segmentu

U tradicionalnom segmentu limuzina klase D, u Europi se već četiri godine bilježi stagnacija tržišta, nakon više od desetljeća bilježenja pada. Velika limuzina, ugrožena sa svih strana sve većim rasponom ponuda i izvedbi, osobito SUV-a, svoj novi zamah doživljava zahvaljujući često raznovrsnijoj i drukčijoj vrhunskoj ponudi proizvođača. U tom je kontekstu ambicija dizajnera Marke u pogledu novog Peugeot 508 bila jasna: od klasične siluete s 4. vratima do fastback coupe/limuzine s 5. vratima.

 

Odvažan dizajn

Već na prvi pogled, novi Peugeot 508 iznenađuje svojom snažnom izražajnošću i dinamičnim stavom. Riječ je o niskom automobilu tek 1,40 m, fluidnih i aerodinamičnih linija u duhu „kupea”. Oštar i snažan vanjski izgled novog Peugeot 508 nikog stoga ne ostavlja ravnodušnim. Novi Peugeot 508 izvana puno obećava, ali njegova je unutrašnjost podjednako spektakularna.

Kabina oplemenjena sustavom Peugeot i-Cockpit

Ulaskom u novi Peugeot 508, kao da ste ušli u neki drugi svijet, pun iznenađenja, originalan i visoke kvalitete. Pogled odmah privlači spektakularna armaturna ploča izrazito visoke klase. Novi Peugeot 508 opremljen je, naime, najnovijom izvedbom sustava Peugeot i-Cockpit. Počevši od svojeg prvog pojavljivanja 2012. godine na modelu Peugeot 208, osuvremenjivao se zajedno s ostvarenjima Marke.

Intenzivno iskustvo vožnje

U pogledu užitka u vožnji, novi Peugeot 508 je vjeran DNK-u marke. Stoga je opremljen tehnologijama te znanjem i umijećem koje su razvijene u Grupi PSA: uporabom platforme EMP2, zasigurno jedne od najboljih postojećih platformi koja istovremeno osigurava iznimne vozne osobine te sudjeluje u uspješnom pothvatu smanjenja mase (prosječno 70 kg manje u odnosu na prethodnu generaciju) radi manje potrošnje goriva, veće pasivne sigurnosti te boljih performansi.

Prvoklasna udobnost i besprijekorna kvaliteta

Novi Peugeot 508 poziva na putovanje vrhunske kvalitete. Naime, odabir i kvaliteta materijala, bez obzira je li riječ o ukrasima ili presvlakama, uz pažnju koja je posvećena završnoj obradi, čine cjelinu koja putnike privlači svojim udobnim, suvremenim i rafiniranim ugođajem.

Učinkovitost i performanse

Bilo da je riječ o konstrukciji vozila, odnosu volumena, optimiranju dimenzija, smanjenju mase, aerodinamičnosti ili pogonskim sklopovima, primjenjuje se sva sredstva kako bi se postigle nove niske razine emisije CO2. Novi Peugeot 508 je stoga, u skladu s normom Euro 6C, opremljen novom generacijom motora PureTech i BlueHDi (svi s tehnologijom SCR) kako bi po vrijednostima emisije CO2 bio najbolji u klasi. Te su performanse još izvanrednije jer su usklađene s novim tehničkim odredbama norme WLTP, kojom se nastoji približiti homologiranu potrošnju i potrošnju pri stvarnoj upotrebi.

Predstavljen pretpremijerno na Salonu automobila u Ženevi 2018, novi Peugeot 508 lansirat će se na hrvatskom tržištu krajem 2018. godine.