Site icon Gentleman.hr

Kako bi izgledale najpopularnije novčanice današnjice kad bi glavnu riječ vodila Tatiana Trikoz

 
Umjetnica iz Gruzije Tatiana Trikoz za reklamnu kampanju jedne švicarske online banke Swissquote osmislila je novo nalićje, odnosno dizajn, najpolularnijih novčanica današanjice. Na njezinoj viziji popularnih novčanica se umjesto povijesnih ličnosti nalaze današnji poslovnjaci milijarderi, a koji će vjerojatno jednog dana i postati svojevrsne povijesne ličnosti.
 
Na novčanici od 100 dolara umjesto Benjamina Franklina, jednog od osnivača te prvog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, svoje mjesto pronašao je Mark Zuckerberg, osnivač i direktor Facebooka. Umjesto Kraljice Elizabete II koja se nalazi na novčanici od 100 britanskih funti našao se milijarder Richard Branson, britanski poslovnjak težak oko 8 milijardi dolara.
 
Svoje mjesto je pronašao i Elon Musk, suosnivač Paypala i Tesla Motorsa, na novčanici od stotinu švicarskih franaka, a umjesto Alberta Giacomette, švicarskog kipara i slikara.
 
Umjetnica je mnogo pažnje posvetila detaljima te samom stilu prikaza portreta milijardera koji je savršeno jednak onima na pravim novčanicama. Svakako posjetite web stranicu autorice da bi se i sami uvjerili o koliko se realnim prikazima novčanica radi.
 
Da ne bude zabune, kako sam i naveo, radi se samo o reklamnoj kampanji švicarske banke, te bez obzira na nivo detalja i doista realan prikaz portreta na novčanicama prilično je nerealno očekivati da se današnji najuspješniji poslovnjaci doista pronađu na istima, ili ne?
 
Pitamo se, tko bi krasio hrvatske novčanice?