Muškarac novog doba: Alen Kolbas

Alen Kolbas

Njega je nemoguće ne primijetiti, on je onaj tip muškarca za kojim se podjednako na ulici okreće i jači i nježniji spol. Žene bi da ih odvede na dobru jazz svirku tijekom koje bi ona pila vino, a on viski, te bi pričali o dobroj glazbi, novoj izložbi i hedonizmu. Muškarci bi htjeli biti on, imati njegov stav, tu lakoću frajerstva, i njegov osjećaj za modu. Alen Kolbas je muškarac novog doba. On je odvažan, markantan, uglađen, a ipak u sebi ima onu kulersku notu koja ga čini pravim frajerom – džentlmen našeg doba.

“Prije svega, rekao bih da je modni stil nešto što se stvara i gradi otprilike jedno desetljeće. Uglavnom svi muškarci prolaze faze od tenisica i T-shirta preko nevoljkog oblačenja prvih košulja i sakoa za obiteljske proslave (svadbe, krstitke…) pa sve do ozbiljnijih odijela za maturalne večere ili proslavu diplome. Tijekom navedenog razdoblja vrlo je važno slušati sebe i shvatiti u čemu se najbolje osjećate jer je stil vrlo osobna stvar, objasnio je svoje viđenje modnog stila Alen Kolbas.

“Moderan muškarac ne treba slijepo slijediti trendove”

Ističe kako se u današnje vrijeme često razmišlja tako da su modni trendovi i osobni stil u suprotnosti, no on smatra da to nije tako. Za njega moderan muškarac ne treba slijepo pratiti modne trendove.

“Muškarac ih treba razumjeti i ako u trendu pronađe dio koji je u skladu s njegovim stilom, interpretirati ga na svoj način i inkorporirati u cjelokupni modni izričaj. Najbitnija stvar je da se muškarac osjeća dobro i sigurno u onome što nosi jer se taj dio ne može sakriti i to više nije stil nego lutka iz izloga, naglasio je Kolbas.

Često se komentira kako se Hrvati, za razliku od Hrvatica, manje brinu oko modnog stila, no Kolbas smatra kako muškarci sve više u Hrvatskoj posvećuju pozornost kako izgledaju i što nose. Za Kolbasa mnogi pak govore kako ima odvažan modni stil te se njim ističe u svakom trenutku i na svakom mjestu. On pak naglašava da je zapravo poprilično konzervativan što se same forme tiče.

Alen Kolbas

Nema tu baš ništa što bi stršalo. Sako, košulja, traperice i cipele. Vjerojatno sam malo hrabriji kada je u pitanju izbor boja i uzoraka. Dobro, s cipelama znam biti i Braveheart.”

Njegova najdraža modna kombinacija je, kako on skromno, objašnjava poprilično jednostavna. Bira sako ili kaput, košulju, traperica i cipele. A u ormaru? Definitivno najviše ima košulja i cipela.

Odijela i košulje su plod dugogodišnje suradnje s domaćim dizajnerom specijaliziranim za mušku konfekciju. Majice i traperice uglavnom kupujem u Hrvatskoj, a cipele isključivo kupujem u inozemstvu”, objasnio je Kolbas.

Svoj stil gradi 15-ak godina

Možda mu moda nije oduvijek bila bitna, ali se sjeća da je od malih nogu sam birao što će odjenuti. Današnji stil zbog kojeg ga često proglašavaju jednim od najbolje odjevenih muškaraca u Hrvatskoj, počeo je graditi prije 15-ak godina.

Možda njegov posao kontrolora leta ne traži strogo definiran dress code, no Kolbas i svakom trenutku zna što će odjenuti jer vjeruje da s odjećom komuniciramo s okolinom.

“Postoje poslovi koji definitivno diktiraju određeni dress code. Ne uzimati u obzir okružje u kojem se nalazimo prilikom odabira outfita po mom mišljenju je velika greška.”

Alen Kolbas

Kolbas osim što voli modu i dobru glazbu, veliki je ljubitelj tetovaža, a svoju prvu tetovažu napravio je 1992. Upravo njegove upečatljive tetovažu zaokružuju njegov modni izričaj. Bilo bi teško zamisliti ga bez njih.

“Sjećam se dok sam kao mali odlazio kod bake i djeda, trenutaka kada bi djed servirao večeru, da bih mu na podlakticama gledao u loše urađene i izblijedjele tetovaže. Bilo mi je to cool tada, i isto mi je cool i sad. Osim očite estetske komponente, kod tetoviranja mi je važno da je osoba spremna donijeti odluku za cijeli život (barem je tako bilo prije laserskog uklanjanja). Iako je tetoviranje danas trend, nije mi žao što sam prilično istetoviran. Neke imaju značenje, neke su ukrasne prirode, neke su dodatno prerađene, ali sve su mi drage i na neki način odražavaju i podsjećaju me na pojedine periode u životu”, objašnjava Kolbas.

Svake godine ide na kompletan sistematski pregled

Poput pravog samosvjesnog muškarca, ne brine se samo o svom fizičkom izgledu nego i o svom zdravlju. Jednom godišnje zbog posla obavlja kompletan sistematski pregled. Dugo godina mu je to bio jedini susret s liječnikom, ali s godinama je shvatio važnost brige o vlastitom tijelu.

“Ipak, u petoj dekadi života, svjestan sam potrebe za adekvatnom prehranom i redovitom tjelovježbom, tako da sad u 3 ujutro, nakon izlaska uzimam samo jedan burek, a možete me vidjeti i u teretani (mislim, ja bih volio da me ne gledate, ali da, budem tamo)”, u svojoj frajerskoj maniri odgovara Kolbas.

Budite i vi muškarac ovog doba i preuzmite odgovornost za sebe i svoje zdravlje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.