MULLETFEST 2018 Samo tračak atmosfere s prvog modnog festivala fudbalerki

Gdje ima dima, gospodo, ima i vatre.

Prije svega, gospodo, stavite slušalice, upalite zvučnike, postavite na neku pristojnu glasnoću i upalite priloženu rock skladbicu jer će vam biti idealna pratnja, prijeko potreban soundtrack za čitanje ovog članka.

A članak je posvećen Natjecanju takozvanih fudbalerki, odnosno Mulletfestu koji se po prvi puta održao ove godine u malom australskom rudarskom gradiću Kurri Kurri zapadno od Newcastlea.

Spomenimo da ovaj gradić od 6 000 stanovnika već ima svojevrsnu tradiciju održavanje raznih neobičnih festivala i moramo priznati da su više nego odlični u tome. Pa tako ako se pronađete dolje možete posjetiti Deni Ute Muster festival piva i blata, zatim festival Express Elvisa i još ponekih.

Uglavnom festival je to koji je okupio nosioce nekih od ponajboljih fudbalerki Australije. Doduše mi je u ovim krajevima nazivamo fudbalerkom jer je očito nekad bio i još uvijek je običaj da mnogi nogometni reprezentativci, ponajviše oni po seoskim ligama nose takav tip frizure.

U Njemačkoj je ta frizura poznata kao Vokuhila (vorne kurz, hinten lang – naprijed kratka, iza dulja) u zapadnom Walesu nazivaju je Bouncing Cobra (skakutajuća kobra) u nekim dijelovima SAD-a pak je nazivaju još Kentucky Waterfall ili Mississippi Top Hat.

Na festivalu se tako pronašlo preko 150 natjecatelja koji su se okupili u hotelu Chelmsford, ali ne samo da bi odali čast ovoj legendarnoj frizuri već da bi okrunili i novog kralja fudbalerki – Best Mullet of Them All.

Natjecanje je bilo podijeljeno u 5 kategorija, a što su izgleda i podvrste ove frizure – svakodnevna, grubby, “ranga” (crvenokose fudbalerke), ženske i junior fudbalerka.

Doduše u posljednje dvije kategorije nije bilo baš previše prijava, tako da je najbolju žensku fudbalerku osvojilo 11 mjesečno dijete, dok je nositelj titule najbolje junior fudbalerke izjavio da će svojih 50 dolara nagrade potrošiti na pitu kojom će počastiti svoju djevojku. Pravi gentleman, gospodo.

A evo i malo atmosfere s natjecanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.