Site icon Gentleman.hr

IDEMO U PRIRODU Jednostavan način kuhanja u prirodi za mnoštvo

Hrvati vole komplicirati život. Iz nekog razloga uvijek izaberu onaj teži put. I nakon toga kukaju kako im je teško u životu. Prava je umjetnost u nas prihvatiti nešto jednostavno, nešto bazično i ići linijom manjeg otpora.

Radi se u principu o jednoj ploči od nehrđajućeg čelika koja služi kao kuhalo, ali i kao gril te jednom setu čeličnih šipki za stabiliziranje. Način na koji radi ovaj gril je da se konstruira oko klade ili panja koji je prethodno rastvoren na četiri ili više dijelova, poznatijeg kao švedska (vatrena) baklja te se zapali.

Ovaj grirl je napravljen od izdržljivog 304L nehrđajućeg čelika težine nešto više od jednog kilograma tako da je prilično lagani za transportiranje.

Kada se raščetvoreni trupac udobno smjesti ispod grilla i šipki za stabilizaciju dobiva se jedan praktičan, funkcionalan nazovimo ga homogeni izvor topline za kuhanje i pripremu jela. Naime, sagorijevanjem trupca toplina se direktno, a zbog kontakta s metalom, prenosi na grill i tako postaje odlično i relativno brzo kuhalo za veće količine hrane.

Preporučuje se korištenje drvenih panjeva do radijusa 25 centimetara te visine nekih 35 centimetara.

Trebate ideju kako napraviti logorsku vatricu u obliku švedske baklje?