HRVATSKA VOLONTIRA 2018 Priključite se svibanjskoj kampanji i volontirajte

Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira svibanjsku manifestaciju Hrvatska volontira.

Manifestacija se održava već osmu godinu za redom i njome se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

Manifestacija Hrvatska volontira ove će se godine održati od 21. do 26. svibnja 2018. te će se, kao i prošle godine, održati zajedno s manifestacijom Ureda za udruge Vlade RH pod nazivom Dani otvorenih vrata udruga.

Svrha ovog udruživanja je pružiti dodatne informacije vezane uz rad udruga te ukazati na njihovu važnost djelovanja u društvu.

U svjetlu aktualnih događaja, i ovogodišnjom manifestacijom Hrvatska volontira želi povećati svijest građana o važnosti njihove uloge u zajednici te promovirati vrijednosti i doprinos koje volontiranje ima na razvoj demokracije i aktivnog građanstva.

Nastavno na prošlu godinu i ove godine želi se povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane humane zajednice uključe svi pripadnici društva.

Želja organizatora je da poruku volontiranja prenesu širokom krugu ljudi te su stoga odlučili tijekom svibnja provesti prateću promotivnu kampanju kako bi potaknuli građane da se uključe u volonterske aktivnosti, a neprofitne organizacije da osmisle različite volonterske aktivnosti i provedu ih u tjednu od 21. do 26. svibnja 2018. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.