Gospodo, vratio se onaj legendarni ‘It Really Whips The Llama’s As’

Ganula nam je nostalgična suza radosnica.

Da bi razumjeli onu emotivnu komponentu koja se javlja nama pišući, ali i vama čitajući ovaj tekst morate biti milenijalac određenih godina ili dobra stara generacija X.

Winamp, onakav kakvim smo ga poznavali, a koji je služio za slušanje mp3ica koje smo ilegalno (ali nikad slađe) skidali Napsterom ponovno je zaživio zahvaljujući jednom programeru iz San Franciska pod imenom Jordan Eldredge.

Iako se radi o Winamp emulatoru koji je zamišljen da radi u web pregledniku, isti zvuči, izgleda i djeluje poput onog pravog koji je bio na skoro svakom računalu. Emulator čak ima i mogućnost promjene skina, a koje jednostavno samo drag’n’droppamo u prozor. Uglavnom, tu je za sve one skrivene, prašnjave mp3ice zaostale u nekom zakutku diskovnog prostora, a jedino što nedostaje je ona prava LSD vizualizacija Milkdrop 2.0.

Originalni Winamp je ugašen 2014. godine i nakon toga zaštitna ljama je više nego usamljena. Bilo je puno pokušaja zamjena te imitacija ovog legendarnog playera, ali bezuspješno. Čak je i Spotify napravio svojevrsni tribute ovoj legendi, ali nitko do danas nije whipped the llama’s ass dobro kao onaj stari originalni Winamp.