Dragi Čakovec, kažnjavati vožnju biciklima, u najmanju ruku, nije džentlmenski

Stigao nam je mail. Iako takve poruke i probleme ne objavljujemo jer nismo politički, ali ni lokalno orijentirani portal, ovaj ćemo puta napravit iznimku jer nas je poruka dirnula, štoviše jer i sami volimo vozit bicikl i ne želimo da nas kažnjavaju zbog toga u rodnom nam gradu.

Krajnje je bezobrazno ono što rade lokalne strukture u Čakovcu. Vrhunac svega je poslovična zabrana vožnje biciklom po centru grada.

Kako drugačije u 2017., no represijom na one koji su osvješteniji i zdraviji od vas? Točno tako je ponovo odlučilo vodstvo Čakovca koje je u centru grada zabraniloo vožnju biciklima.

Naime, ne samo da je mogla to biti pješačko-rekreativna zona, ili nešto jednake funkcije u kojoj je potrebna samo doza zdravog razuma, poštovanja i kulture, već je to mogla biti i dobra poruka za sve ostale.

Kao i proteklih godina, od 1. travnja do 1. listopada 2017. godine, zabranjena je vožnja biciklima u užem centru grada.

Zabranom su obuhvaćeni Ulica kralja Tomislava i Franjevački trg, dok Trg Republike, Ulica Matice Hrvatske te Ulica Josipa Jurja Strossmayera nisu obuhvaćene odlukom o zabrani vožnje biciklom.

Centar Čakovca je u ljetnim mjesecima pun pješaka i djece, tako da se zabranom vožnje biciklima izbjegavaju nenadane nesreće. Svako ne pridržavanje pravila bit će kažnjeno. Kazna iznosi 300,00 kuna, a pridržavanje kontroliraju prometni redari.

Naravno, promet u centru grada više sliči na slalom Janice Kostelić, u kojem umjesto zastavica izbjegavate stolice ugostitelja, kokičare, langoše, štandove s kineskom robom i ostalu pokretnu i nepokretnu imovinu koja je ovdje s ciljem zarade, prodaje i materijalnom zadovoljstva.

Sve te nesreće, koje se navodno događaju, mogu se kontrolirati i umanjiti edukacijom (škola biciklizma), povećanjem kulture vožnje bicikla, a ne zabranama te, te edukacijom svih subjekata prisutnih u centru grada i naravno malo manjom “vašarizacijom” grada tijekom ljetnih mjeseci. No, za to treba uložiti malo truda, strpljenja, malo znanja i dobre volje. Toga u Čakovcu očito nema i najlakše je kažnjavati sve koji ne misle tako.

Jer moto Čakovca je navodno da je grad tu da služi čovjeku, a ne da čovjek služi gradu, a netko je sve to shvatio malo krivo.

ZANIMALO VAS JE:  ZDRAVSTVENI ALARM U slučaju da vas čeka srčani udar vaše tijelo će vas alarmirati mjesec dana ranije

Ne, niste džentlmeni.

1 Comment

  • kad je narod nekulturan odnosno ne zna se kulturno ponašati, i ne želi biti bolji, ne mari za druge sudionike šetnje na korzu, druge nema … opaliti zabranu i drmati po novčaniku… iako djeci bi trebalo omogućiti vožnju dijelom centra grada … mene više muči to što se po pješačkim površinama kao rak šire terase pogotovo u ulicama izvan centra, pa jadan pješak mora po cesti hodati i čekati da ga automobil “povozi” dok grad na teret pohlepnih ugostitelja harači ne baš male naknade… i sve opet na štetu “običnog” građanina….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *